Sport

2016.10.05. 12:27

A kótaji sereginduló: csak előre!

Kótaj - Hosszú évek próbálkozása után a a csapat ezúttal nagy eséllyel pályázik a feljutásra.

Kótaj - Hosszú évek próbálkozása után a a csapat ezúttal nagy eséllyel pályázik a feljutásra.

A kótajiak nem viccelnek. A megyei másodosztályú futballcsapat évek óta próbál kitörni a momentán éppen Dimait-csoportra keresztelt bajnokságból: jóllehet rendre ott nyomult az élcsoportban, valami mindig hibádzott... Leginkább mindig akadt egy, vagy két rivális (miként az előző szezonban, amikor a Balkány, Rakamaz duó vastagon kiemelkedett a mezőnyből), amely acélosabb keretével lekörözte őket. A jelek szerint ezúttal viszont apait-anyait beleadnak a feljutás érdekében, és egyelőre rendíthetetlenül menetel a Seregi-sereg. A kótajaik nyolc fellépésükből hetet megnyertek, egyes egyedül a nyitókörben, a Kemecse elleni örökrangadót adták döntetlenre. Ráadásul frenetikus gólkülönbséggel táboroznak a tabella tetején: magasan a legtöbb „dugót” termelték, egy híján ötvenet. Igaz, a második Kállósemjénnel szembeni három pontos előny még nem garancia semmire, mindazonáltal a többiektől sikerült kissé meglógni.

Hogy végképp tetőfokára hágjon az izgalom, a következő fordulóban éppen Semjénben lesz jelenése az éllovasnak.

– Nyáron sikerült megfelelően megerősíteni a csapatot, mondhatom, nagyon jó játékoskerettel rendelkezünk, ami valljuk be, elengedhetetlen feltétele a feljutás kiharcolásának – nyomatékosította Seregi Mihály, a Kótaj ugyancsak az aktuális idény előtt munkába állt edzője. – Ez önmagában még nem lenne elég, de szerencsére a fiúk hozzáállása kiváló, jó szellemű társasággal dolgozhatok. Tiszta sor, akadnak olyan ellenfelek, amelyek szintén minőségi állománnyal rendelkeznek, de minden szakmai tudásomat latba vetem, hogy eredményesen szerepeljünk. Kulcsfontosságú lesz a következő meccs, szerintem nem kell ecsetelnem miért. Nem írunk le senkit, soha nem is fogunk, de meg kell nyerni a semjéni mérkőzést is.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!