Gyulaháza: bizakodásra okot adó tíz pont

Lakatos Tamásék (jobbra) bíznak a sikeresebb folytatásban
Lakatos Tamásék (jobbra) bíznak a sikeresebb folytatásban - © Fotó: Pusztai Sándor
Gyulaháza – A gyulaháziak bíznak benne, hogy ilyen sérüléshullám többet nem fenyegeti őket.

Aligha ilyen őszre gondoltak a gyulaháziak, amikor nyáron végül úgy döntöttek, hogy Nyírerdő csoportbajnokként nekivágnak a megyei I. osztálynak. Az idei meccsek után az utolsó előtti helyen tanyáznak, csak a tiszavasváriak tudták megelőzni.

– Először is nagyon féltünk szezonkezdet előtt, hogy bele merjünk vágni a megyei első osztályba – kezdte az értékelő beszélgetést Bardi Gábor, a csapat edzője. – Hosszú ideig gondolkodott rajta a csapat vezetősége, mielőtt úgy döntöttünk, hogy a bajnoki címet nem dobhatjuk a kukába, és ha már sikerült megnyernünk a csoportunkat, akkor próbáljuk meg, lesz ami lesz! Nagyon sok kétely, kérdés volt bennem, hogy vajon mire leszünk képesek, hiszen nagyon kevés létszámmal , és rengeteg fiatal „csikó” játékossal indultunk neki a szezonnak.

Kapus nélkül maradtak

– Az első két mérkőzésen szerzett két bravúrpont után azt hittük, hogy nem lehet gond – folytatta Bardi Gábor. – Sajnos ezután következett a feketeleves! Bandor Ferencnek, egyetlen kapusunknak edzésen eltört az ujja, hirtelen kapus nélkül maradtunk. Utólag is hatalmas köszönet Darvai Attilának, aki több év kihagyás után első szóra kisegített minket. Ez még nem volt elég, hiszen Gáti Szabolcs, Éles István, Juhász László és Tóth Dávid, (mind meghatározó) is kidőlt a sorból hosszú időre! Voltak olyan mérkőzések, ami előtt azon kellett gondolkodnom, hogy ki tudunk-e egyáltalán állni.

– Öcsémet, dr. Bardi Bélát két év kihagyás után muszáj volt reaktiválni, aki minden edzés nélkül szinte végigjátszotta a szezon második felét, ráadásul mentalitása miatt főleg az utolsó négy mérkőzésen rengeteget segített! És akkor az utolsó négy mérkőzés visszaadta a hitet, lehetőséget teremtett arra, hogy legyen miért küzdeni a tavaszi folytatásban. Kameni felépült, ami óriási impulzust, lökést adott mindenkinek. Az ebben az időszakban szerzett tíz pontra nagyon büszke vagyok, ugyanis bebizonyítottuk, ha a jövőben elkerül minket az ilyen agresszív ­sérüléshullám, akkor bárki ellen, bárhol képesek lehetünk sikert elérni – így Bardi Gábor.

Gyulaházi számok

Őszi végeredmény

15. 3 4 8 17–34 13

Hazai pályán

13. 2 2 4 8–15 8

Vendégként

14. 1 2 4 9–19 5

Góllövőlista

5 gólos: Éles István és Kovács Béla.

2 gólos: Bacsó Attila.

1 gólos: Gáti Sándor, Gáti Szabolcs,
Kozma Máté, Radvánszky Martin, Tóth Ferenc.

Címkék: , ,hirdetés