Gyulai Memorial – Sztárparádé férfi 110 méter gáton

Budapest – A székesfehérvári Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj talán legnívósabb versenyszáma a férfi 110 méteres gátfutás lesz, ahol a legutóbbi két olimpia bajnoka, valamint az elmúlt év legjobb magyar sportolója, Baji Balázs is összecsap egymással.

A szervezők pénteki hírlevele szerint a vb-bronzérmes, tizenhétszeres magyar bajnoknak – aki 2016-ban megnyerte a viadalt, 2014-ben 2., 2015-ben 5., tavaly a 4. helyen ért célba – kőkemény riválisokkal kell felvennie a versenyt: ott lesz a mezőnyben az olimpiai címvédő, fedettpályás és szabadtéri világbajnok Omar McLeod, a világon az egyetlen, aki futotta már 13 másodpercen belül a 110 gátat és 10 másodperc alatt a 100 méter. A jamaicai sprinter tavaly diadalmaskodott Magyarország, és hazavitte a Spiriev Bojidar trófeát, 12.96-tal tartja a versenycsúcsot.

Rajthoz áll London olimpiai bajnoka, a világcsúcstartó amerikai Aries Merritt, valamint a világ- (2015) és kétszeres Európa-bajnok (2012, 2014), a tavalyi Gyémánt Liga-döntő győztese, az orosz Szergej Subenkov is.

Magyarországról – Baji Balázs mellett – a 13.71-es egyéni csúccsal rendelkező Szűcs Valdó indul. Volt már középdöntős az amszterdami Európa-bajnokságon, az U23-as Eb-n pedig a 8. helyen zárt.

A 8. Gyulai Memorialt július elsején és másodikán rendezik meg Székesfehérváron.

– MTI –
hirdetés