Gyurcsány Ferenc nem ment el a bizottsági meghallgatásra

Gyurcsány Ferenc nem ment el a bizottsági meghallgatásra
Gyurcsány Ferenc nem ment el a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság pénteki ülésére.

Gyurcsány Ferenc szándékosan szegte meg az alkotmányt, amikor nem jelent meg a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság pénteki ülésén – mondta sajtótájékoztatóján az albizottság fideszes elnöke.

Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz parlamenti frakciója törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a hasonló alkotmánysértéseknek büntetőjogi következménye is legyen. A tervezet részleteiről még nem döntöttek, így nem tudni, hogy pénzbírsággal, vagy szabadságvesztéssel sújtanák a mulasztókat.

Börtönbüntetés a láthatáron?

A Jobbik 3 évig terjedő börtönbüntetéssel szankcionálná azokat, akik a meghívás ellenére sem mennek el a parlamenti bizottságok üléseire – mondta pénteken Gaudi-Nagy Tamás. A 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság jobbikos alelnöke az Országgyűlés következő ülésén kívánja soron kívül tárgyalni a büntető törvénykönyv módosítását.

Az MSZP szóvivője szerint 2000-ben Kövér László se a szóbeli, se az írásos felszólításra nem volt hajlandó megjelenni egy vizsgálóbizottság előtt. Török Zsolt kérdésesnek tartja, hogy a Fidesz börtönnel büntetné-e saját képviselőjét is.

– Független Hírügynökség –
hirdetés