Gyurcsány: nem csak a jobboldal számára elfogadható köztársasági elnökre van szükség

Akt.:
Szentes, 2012. április 5., csütörtök (MTI) – Olyan köztársasági elnökre van szükség, aki nem csupán a jobboldali szavazók számára fogadható el – jelentette ki Gyurcsány Ferenc csütörtökön Szentesen.

Teljesen érthető, ha a jobboldali többségű parlament a jobboldalhoz közel álló köztársasági elnököt választ, fontos azonban, hogy olyan személy legyen, akit azok is magukénak tudnak valamennyire érezni, akik nem jobboldali szavazók – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc szerint sok ilyen személy van Magyarországon. Mint mondta, azt sem zárja ki, hogy a Fidesz politikusai között is van ilyen.

A sajtóban lehetséges államfőként emlegetett Kövér László vagy Áder János azonban éppen olyan politikusok, akik soha nem ismerték el, hogy a Fidesz-féle jobboldalon kívül létezhet világ – fogalmazott a pártelnök.

“Nem jó, ha az ország jelentős része úgy érzi, hogy az elnök nem az ő elnöke” – mondta Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök a következő államfőként elfogadhatónak tart egy jobboldali, konzervatív politikust, ha olyan személy, aki tudja, rajta kívül is van élet Magyarországon.
hirdetés