Ha csütörtök, akkor BL-döntő: Dr. Kulcsár Judit, az ibrányi FIFA-asszisztens a nők csúcsmeccsére hivatalos

Dr. Kulcsár Judit, a zászlóvivő példakép
Dr. Kulcsár Judit, a zászlóvivő példakép - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Amikor tizenöt esztendeje eltökélte, hogy fakanál (bár azzal is jól bánik) helyett a zászló dominál az életében, álmaiban felsejlett a cél: fantasztikus lenne eljutni a csúcsra! Kulcsár Judit előbb jogi doktori diplomát szerzett, majd országos kerettag lett, 2005-től pedig rangos nemzetközi mérkőzések közreműködője az ibrányi asszisztenshölgy.


– A mi világunkban elkülönül a játékvezetői és az asszisztensi pálya. Nekem ez utóbbi jutott, és folyamatosan megtalálom az örömömet benne. Az a tény, hogy csütörtökön aktív résztvevője leszek a Wolfsburg-Lyon női BL-döntőnek, végképp meggyőzött abban: érdemes volt annak idején elkezdeni – említette dr. Kulcsár Judit, a két női Európa-bajnokságon, korosztályos világbajnokságokon, Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, olimpiai selejtezőn közreműködő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei játékvezető, aki az országban elsőként kapott szerepet női asszisztensként a férfi NB I-ben. A szó szoros értelmében zászlóvivő példaképnek számít a feltörekvő fiatalabbak előtt.

Csütörtökön az Eurosport jóvoltából élőben lehet nyomon követni a BL-finálét Reggio Emíliából: 18 órakor Kulcsár Katalin fúj a sípjába, és az oldalvonalaknál dr. Kulcsár Judittól és Hima Andreától kapja majd a segítséget, a tartalék-játékvezetői teendőket pedig Gaál Gyöngyi látja el.
Juditot az elutazása előtt a FIFA-, az NB I-es és NB II-es keretbe tartozó társaival (Karakó Ferenc, Takács János, Szilágyi Norbert) fogadta hivatalában a megyei közgyűlés elnöke, akit játékvezetői mezzel ajándékoztak meg. Dr. Jekő József és Tassy Tamás jelenlétében Seszták Oszkár átfogó képet kapott a hivatásról, és megígérte: nyomon kíséri a tevékenységüket a jövőben. Itt a legaktuálisabb lehetőség – a női Bajnokok Ligája-döntő, mégpedig szabolcs-szatmár-beregi érintettséggel!

KM–LTL

Címkék: , ,hirdetés