Ha eddig te is a hűtő ajtajában tartottad a tojást, nagyot bakiztál!

Akt.:
Ha eddig te is a hűtő ajtajában tartottad a tojást, nagyot bakiztál!
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A legtöbb ember egyszerűen rossz helyen tartja a tojást, és ezzel az egészségét kockáztatja.

Furamód a legtöbb hűtő esetében a tojásoknak az ajtóban alakítottak ki helyet, sokszor még azzal is egyértelművé teszik a dolgot, hogy műanyag tojástartót helyeznek el ott, legtöbbször a felső régióban. Ám ez nagy baki!

A szakértők már jó ideje azért kiabálnak, hogy senki ne tegye oda, a tojásnak ugyanis nem az ajtóban, hanem a hűtőben a helye, ott, ahol a zöldségeket is tartjuk. A tojások legnagyobb ellensége ugyanis a hirtelen hőmérséklet változás, azzal hogy állandóan nyitogatjuk az ajtót, a baktériumok elszaporodását kockáztatjuk.

A szakértők azt is mondják, hogy érdemes távol tartani a nyers hústól, valamint, hogy felhasználás előtt érdemes fél órával kivenni a helyéről, mert így elkerülhető, hogy főzéskor megrepedjen a héj.

Forrás: borsonline.hu


A legtöbb embernek fogalma sincs arról, minek van egy alsó fiók a sütőjén. Azért, hogy onnan is sikálni kelljen a koszt? Nos, ha nem használtad, alighanem igen mocskos lehet már, úgyhogy igen, mielőtt használni kezdenéd, érdemes kitakarítani gyorsan. Sokan egyébként arra tippelnek, hogy mivel leh...
hirdetés