Ha éppen nem tetszik valami…

Ha éppen nem tetszik valami…
© Illusztráció: getty images
Bezzeg a mi időnkben… Igen, ami időnkben, vagyis régen, amikor még sok minden más volt. Akkoriban elképzelhetetlennek tűnt, hogy visszapofázzunk a szülőknek, ha mégis, hát, gyakran jött az atyai nyakleves. Ha égett is az arc, kicsit bevágtuk a durcit, fél óra múlva pedig már a kutya sem emlékezett az egészre. Koncz Tibor jegyzete.


Ma olybá fest, semmi nem szent. A harmincegy éves pasas, karácsony előtt fittyet hányt a szeretet ünnepére, előbb összevitatkoztak, többször arcul ütötte anyját, majd a konyhakést huszonötször (!) mártotta bele. A munkát ezzel nem fejezte be, a halott asszony mindkét szemét kiszúrta. A minap kilenc év börtönt kapott, személyiségzavarára tekintettel úszta meg ilyen olcsón. Hát, na.

Hogy nekem eszembe sem jutna kezet emelni szeretteimre, az egy dolog. Nyilván idő kell ahhoz, hogy megélje az ember, anya csak egy van! Mert lehet lázadni, feleselni, egyre viszont nem árt gondolni: ő a legtöbbször a javunkat akarja. Fogja a kezünket, a bajban rá mindig számíthatunk. Ezt jó észben tartani akkor is, amikor éppen nem tetszik valami…

Koncz Tibor
hirdetés