Ha jön az esély, élni kell vele!

Fucsovics Márton tovább menetelhet Recanatiban
Fucsovics Márton tovább menetelhet Recanatiban - © Fotó: atprecanati.com
Nyíregyháza – Mindössze két bréklabda volt Fucsovics Márton pénteki olaszországi meccsén, de azok sorsdöntő helyzetben adódtak.

Olyan meccset játszott Fucsovics Márton (202. a világranglistán) az olaszországi Recanatiban (ahol péntek délután ötkor az árnyékban is negyven fokot mértek, csakúgy, mint itthon) a belga Yannick Mertens (195.) ellen, hogy az ATP-challengertorna (42 500 euró, kemény pálya) negyeddöntőjében az első bréklabda szett-, a második meccslabdát ért egyben. Fucsovics mindkettőt értékesítette, így 6:4, 6:4-re nyert, és a márciusi kantoni torna óta először, idén pedig másodszor elődöntőzhet.

Kezdettől fogva látszott, hogy az adogatásoké lesz a főszerep. Eleinte Mertens hozta biztosabban a gémjeit, ezért is volt némileg meglepő, hogy a nyíregyházi játékos előtt adódott az első esély, amivel élt is. Cserében ő kezdhette a második szettet is, és akkor már szórta az ászokat Marci (az 57%-os hatékonyságú első szerváiból 93%-ban szerzett pontot…), és 5:4-nél megint élt az egyetlen eséllyel, így a tavalyihoz hasonlóan szombaton újra a fináléért léphet pályára Recanatiban.

KM-BT
hirdetés