"Ha lila lennék", még az is frusztrálná az embereket – Obama

“Azt hiszem, hogy a jelenlegi, magas munkanélküliségi ráta, és az emberek számára kemény idők tükrében nem számít, hogy zöld, vagy netán lila színű volnék. Érthető módon még ez is frusztrálná az embereket” – mondta hétfőn Barack Obama a CNBC televíziós csatornának egy gazdasággal kapcsolatos témában tartott rendezvényen.

Az amerikai elnök azután beszélt erről, hogy kritikusai az utóbbi időben gyakorta bírálták Obamát azzal, hogy intellektuális, akadémiai gondolkodási stílusa, vagy egzotikus, hawaii származása, és Indonéziában töltött gyermekévei együttesen megnehezítik számára, hogy szót értsen a hétköznapi, amerikai emberekkel.


Lassú gazdasági javulás

“Ha épp állástalan vagy, akkor az egyetlen dolog, amire figyelsz, az az, hogy mikor lesz állásod? Ha ott tartasz, hogy elveszíted az otthonodat, akkor semmi másra nem tudsz gondolni, mint arra, hogy miképp tarthatnád meg a házadat” – mondta Barack Obama. Az amerikai elnöknek, és demokrata pártjának, a rendkívül lassú gazdasági javulás miatt az előrejelzések szerint várhatóan kudarccal kell majd számolnia a közelgő, novemberi kongresszusi választásokon.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,hirdetés