Ha Magyar Kupa, akkor BSE

Hasonlóan a három évvel ezelőtti kiíráshoz, ismét az élvonalbeli BSE ellen meccselhet a Magyar Kupában a Nyíregyházi FSE-NYKS NB I. B csoportos női kosárlabbda-csapata.

Ám amíg 2006 januárjában a négyes döntő volt a tét, addig csütörtökön (17 órától a főiskolán) még „csak” a nyolc közé jutásért meccselnek a felek.

– Sok esélyt nem kaptunk a szövetségtől, hiszen a nyolc „nagyhoz” húzták a „kicsiket”, azaz minket is – vázolta az esélyeket Farkasinszki Gyuláné, az NYFSE-NYKS edzője. – A BSE-t jól ismerjük, hiszen a legutóbbi kupameccseken kívül a nyári nemzetközi tornánkon is vendégül láttuk a fővárosiakat. Így aztán nem újszerű velük játszani, mégis örülök az újbóli érkezésüknek, hiszen egyrészt remek a két klub kapcsolata, ennélfogva biztos vagyok benne, hogy Farkas Sándor gárdája nem arra törekszik majd elsősorban, hogy megallázzon bennünket. Másfelől a BSE-nek azért még mindig neve van, a mi gyerekeink is büszkék lehetnek rá, hogy ilyen patinájú csapat ellen léphetnek pályára. Szerencsére valamennyien egészségesek, bár kicsit fáradtak, mert kihasználva, hogy ebben a két hétben nincs bajnoki meccsünk, erőnléti munkába kezdtünk. Reális továbbjutási esélyekről persze nem beszélhetünk, de azért szeretnénk tisztesen helytállni.

– Bodnár Tibor –

Címkék: , ,hirdetés