Ha még sokáig esik, nagy lehet a baj?

Ha még sokáig esik, nagy lehet a baj?
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – Az elmúlt napokban lehullott 10-20 mm csapadék tovább rontotta az amúgy sem jó helyzetet a Felső-Szabolcsi és a Szamos-Kraszna vízgyűjtő területein. A szakemberek szerint további 30-50 mm csapadék lehullása esetén nagy lehet a baj.

Az elmúlt két napban az átlagosnál nagyobb mennyiségű, 10-20 mm csapadék hullott megyénk vízgyűjtő területein, amely a szakemberek szerint is tovább rontotta a már amúgy sem kedvező helyzetet, hiszen a felső-szabolcsi területen másod, a Szamos-Kraszna vízgyűjtőin pedig első fokú belvízvédelmi készültség van érvényben. A meteorológusok azonban a hétre további, nagyobb mennyiségű csapadékot jósolnak, amely továbbra sem kedvez az amúgy sem kedvező helyzetnek.

A másodfokú készültség érvényben marad

A vízügyi szakemberek szerint további 30-50 mm eső lenne az a mennyiség, amely komoly gondokat okozhatna, de ennek bekövetkezése nagyon csekély, hiszen a következő 3 napra 5-6 mm csapadékot jósolnak a meteorológusok.

Úgy tűnik tehát, hogy ha az időjárás kedvez, akkor nem történhet különösebb probléma megyénk területein, de a másodfokú belvízvédelmi készültség továbbra is érvényben marad Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vízgyűjtő területein.

-M. I.-
hirdetés