Ha most sem, akkor soha!

A nyírgyulaji együttes gyakran térdre kényszerítette ellenfelét
A nyírgyulaji együttes gyakran térdre kényszerítette ellenfelét - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírgyulaj – A nyírgyulaji együttes van annyira acélos, hogy végre megragadjon a dobogón.


A hatodik fordulóig ment minden, mint a karikacsapás. A Nyírgyulaj – egyedüliként a mezőnyben – hibátlan teljesítménnyel tartotta a lépést a Sényővel. A megyei első osztályú futballcsapat számára szokás szerint akkor kezdődött a galiba, amikor az élvonalban érdekelt futsalkülönítmény figyelmét egyre inkább megosztotta a kétfrontos harc. A Lukács-legénység csúnyán elbukta a Sényő elleni rangadót, mindazonáltal barokkos túlzás lenne azt állítani, hogy ettől összeomlott volna. Igaz, akadtak kellemetlen pillanatok a folytatásban, de stabilan őrizte a második helyet.

– Mivel az elmúlt két évben éppen csak lecsúsztunk a dobogóról, célként egyértelműen éremszerzését tűztük ki – nyomatékosította Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. – A szezon eleje a terveink szerint alakult, viszont a sényői meccs megfogott bennünket, kisebb hullámvölgybe kerültünk: hazai pályán nem sikerült legyűrni a Tuzsért, ráadásul a Nagyhalásszal szemben rangadót vesztettünk. Majd sikerült rendezni a sorokat és az utolsó hat fordulóban, egy döntetlen kivételével, valamennyit mérkőzésünket megnyertük. Mondhatni, egyelőre helyünkön vagyunk, igaz, ez a szerzett pontok számát tekintve is. Persze, az nevet, aki végén nevet, a bajnokság befejezésekor kell ott lenni, ahol most állunk. Ősszel akadtak kimondottan jó meccseink, érdekes módon többségében idegenben játszottunk meggyőzőbben, a Mándokon, illetve Vásárosnaményban aratott győzelem még ebből a sorból is kiemelkedett. Hozzáteszem, öt találkozót a 85. perc után döntöttünk el, ez mutatja a csapat erejét.

Most vagy soha. Meglehet, eme jelszóval ugrik neki a tavaszi idénynek a Gyulaj, legalábbis Lukács Tibor személy szerint felettébb motivált, hogy végre valahára érmet akasszanak a nyakába. Nyilván mások is így éreznek.

– Azt gondolom, a keretünkben több olyan futballista van, aki egyedül képes mérkőzést eldönteni, amit nem sok csapat mondhat el magáról. De most valóban oda kellene érni a dobogóra, számomra nagy csalódás lenne, ha ismét lemaradnánk onnan. Igazán nagy változás nem várható, úgy néz ki, egy korábbi játékosunk, aki külföldről hazatér, nálunk folytatja, vele erősödünk.

KM-KT

Gyulaji gyöngyszemek

A Nyírgyulaj megyei I. osztályú csapatának bajnoki mutatói
2. Nyírgyulaj 15 11 2 2 33–19 35
Hazai pályán: 7 5 2 – 17–6 17
Idegenben: 8 6 – 2 16–13 18

A házi góllövőlista. 10 gólos: Fekete Gábor. 9 gólos: Erdei Zoltán. 4 gólos: Török István. 3 gólos: Nagy Imre. 2 gólos: Gömze Antal, Orosz Dániel. 1 gólos: Czerula Zsolt, Tóth Béla Bence, Turbucz Tihamér.Sporthírek


hirdetés