Ha nem ismerjük a szabályokat, belesétálunk a veszélybe

Ha nem ismerjük a szabályokat, belesétálunk a veszélybe
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A szülőknek kötelességük lenne jó példát mutatni a csemetéjüknek.

Nyíregyháza. – Sok diákot autóval hoznak-visznek az iskolába a szülők, ezek a gyerekek csak keveset tudnak arról, hogyan kell szabályosan közlekedni gyalogosként vagy kerékpárral. S vannak, akik bár tisztában vannak az alapvető szabályokkal, félvállról veszik azokat. A balesetek nagy része elkerülhető lenne, ha… – mesélte a nyíregyházi Bem József Általános Iskola 3. d osztályának osztályfőnöke, Nemesné Varga Edina, amikor arról faggattuk, miért tartotta fontosnak, hogy diákjaival ellátogasson csütörtökön a Korzó Üzletházban megrendezett KRESZ-FESZT elnevezésű közlekedésbiztonsági napra.

sip_7565

A pedagógus – akárcsak Szikszai Tihamér rendőr alezredes, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára – hangsúlyozta: óriási szerepe van a szülőknek abban, hogy jó példát mutassanak csemetéjüknek, hiszen ők az elsődleges, követendő minták számukra.

sip_7571

– Az országos rendezvénysorozat voltaképpen a tanévkezdeti kampány záróeseménye, s egyben a „közlekedésbiztonsági tanév” kezdete. Az alsó tagozatos diákok szivacsként szívták magukba a rendőrségi dolgozóktól kapott ismereteket. A színezők, kirakók, tesztek, illetve a motorszimulátor is azt a célt szolgálta, hogy játékos formában, hasznos közlekedési és bűnmegelőzési ismeretekkel gazdagodjanak a fiatalok – mesélte Szikszai Tihamér, aki egy aggasztó jelenségre is felhívta a figyelmet: a fülhallgatón zenét hallgató, okostelefonjukat nyomkodó fiatalok gyakran nem veszik észre idejében a feléjük közeledő autóst, biciklist, s így baleset áldozataivá válnak. – Ha közlekedünk, tegyük figyelmesen, a legnagyobb körültekintéssel, és persze szabályosan! – summázta a közlekedésrendészeti osztály kiemelt főelőadója.

sip_7577

KM-PI
hirdetés