Ha rossz irányból fújnak a szelek

Kotolics András sárospataki olvasónk hívta fel lapunk munkatársát azzal a panaszával, hogy a téli gyakori áramkimaradások miatt gyakran voltak kénytelenek fagyoskodni.

A végardói városrészben télen, amikor erősebben fújt a szél, gyakoriak voltak az áramszünetek a Herceg úton, az Ötvös úton és a Rozmaring utcában – mondta Kotolics András. – Miután ezen a környéken a fűtéshez elengedhetetlen vízforgató szivattyú árammal működik, ezért áramszünetek idején a fűtés is leállt, ez pedig gyakran okozott kényelmetlenséget, bosszúságot, ugyanis ebben a városrészben sok háznál vannak kisgyerekek. A pataki kirendeltségen a hibabejelentőhöz irányítottak, ahol udvariasan bár, de mindig jelezték, nyolc órán belül kötelesek elhárítani a hibát. Ezzel nem is volt gond, bár ezt a nyolc órát is nagyon sokallom, viszont a gyakoriság miatt jeleztük, talán más lehet a gond, amit vezetékfelújítással, korszerűsítéssel meg lehetne talán oldani, hiszen talán elvárható, hogy a szolgáltató megfelelő színvonalú szolgáltatást nyújtson.

Megvizsgálták, javították

Megkeresésünkre Mészáros Sándor, az ÉMÁSZ Rt. miskolci régióközpontjának kommunikációs igazgatóhelyettese elmondta, a végardóiak panaszát megvizsgálták és mára a hibát is elhárították.

Szakembereink megvizsgálták az említett sárospataki városrészt – mondta Mészáros Sándor. – Ennek eredményeként megállapítottuk, hogy abban a térségben az uralkodó széljárás merőleges a vezetékek helyzetére, így előfordulhat, hogy egy-egy nagyobb szélvihar összefújja a vezetékeket és ettől keletkezik az áramszünet. Az érintett szakaszokon felszereltük a vezetékekre a távtartókat, így remélhetőleg a jövőben a szél nem okoz majd Sárospatak-Végardón több áramszünetet.

BG
hirdetés