Ha tehetjük, kerüljük a stresszt!

Ha tehetjük, kerüljük a stresszt!
Sajnos a stressz hozzátartozik életünkhöz. Különösen napjainkban nehezen tudjuk elkerülni, hiszen az élet számos területén produkálnunk kell, de különösen szakmai életünkben. Alapvetően megkülönböztetünk pozitív és negatív stresszt.

Vannak olyan helyzetek, amelyekre kicsit ráizgulunk, de ezt mind azért tesszük, mert szeretnénk jól szerepelni egy adott szituációban. Bizonyos mértékig a stressz elviselhető, és még akár jót is kihozhat belőlünk, megdobja adrenalin szintünket, és ennek köszönhetően jól is teljesíthetünk. Azonban a negatív stressz akár teljes mértékben le is béníthat bennünket, amelynek következtében rosszul teljesíthetünk. Ha huzamosabb ideig stressz hatás alatt állunk, akkor szervezetünk jelezni fog, amely jelentkezhet akár fizikai vagy szellemi tünetként is. Kimerültebbek, és ingerlékenyebbek lehetünk, ugyanakkor testi vonatkozásban egyesek lefogyhatnak, míg másoknál az elhízás tüneteit lehet észlelni. Törekedjünk arra, hogy hosszú ideig ne legyünk stresszben.

Ma már léteznek különféle stressz kezelési technikák, amelyek segítségével csökkenthetjük a stresszt. A sportolás is hasznos lehet számunkra, ugyanis a sport segítségével kiadhatunk magunkból mindent, ami felgyülemlett bennünk. A leghatásosabb akkor lehet, ha megtaláljuk azt a sportágat, amelyet szívesen űzünk. Az úszás népszerű sportnak tekinthető, ugyanakkor sokan választják a különböző edzőtermeket is. A sport hozzájárul ahhoz, hogy testileg és lelkileg is fitten tartsuk magunkat. Amennyiben rendszeresen sportolunk, akkor javulhat a koncentrációnk, és magabiztosabbak is lehetünk az életben. Problémát jelenthet, hogy nincs rendszer az életünkben. Mindenképpen törekedjünk arra, hogy vigyünk egy kis rendszerességet hétköznapjainkba. Szervezzük meg, mikor érünk rá a leginkább munka után, vagy hétvégén, és akkor iktassuk be a kötelező sportot. Egy idő után a szervezetünk hozzááll a rendszerességhez, és sokkal kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

Az álláskeresés is kimeríthet bennünket, még akkor is, ha otthonról keresünk munkát, és nem keressük fel személyesen a vállalatokat. Időbe telik, mire megtaláljuk a megfelelő lehetőséget, és természetesen az is időbe telhet, mire a vállalatok visszajeleznek számunkra, hogy behívnak-e minket egyáltalán állásinterjúra. Soha ne adjuk fel, mert a kitartásunk előbb vagy utóbb révbe ér. Ma már léteznek álláskereső portálok, amelyek segíthetnek bennünket munkakeresésünk során. A MiskolcAllas is egy olyan oldal, amelyet érdemes lehet áttekinteni, legalábbis addig, ameddig nem találunk magunknak teljes állást. A portálon tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy felfedezzük lehetőségeinket. Az álláshirdetés feladása nemcsak a vállalatokra, hanem ránk, állást keresőkre is vonatkozik. Tévedésben éltünk idáig, ha azt hittük, hogy csak a vállalatoknak van joga feladni hirdetést. Saját hirdetésünkben kitérhetünk részletesen a következőkre: milyen szakmát keresünk, hol szeretnénk helytállni, és mennyit képzelünk el fizetésünknek. Elérhetőséget ne felejtsünk el megadni, mert akkor fáradozásunk hiábavaló lesz. A vállalatoknak pedig szükségük van elérhetőségre, hogy elérjenek minket. Ha nem szeretnénk, akkor telefonszámunkat ne adjuk meg, de e-mail címünket mindenképpen írjuk le. A munkaerő piaci mérnöki állások kínálatából tudunk válogatni az oldalon, de akár a honlap közösségi oldalain is. Amennyiben fel szeretnénk venni a versenyt másokkal, és elsőként szeretnénk elolvasni az aktualitásokat, akkor iratkozzunk fel a miskolci honlap állásértesítőjére.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés