Háború lesz kérem, kőkemény háború

Kevesebb, mint egy hónap és a Sony a piacra szabadítja a konzol fenevadak legújabb példányát, a PS3-at. Pár nappal később a Nintendo is követi példáját friss Wii rendszerével ellátott gépével, a harcból azonban nevető harmadikként könnyen lehet, hogy az Xbox jön ki.

Így tehát kezdetét veszi a júzerért folytatott véres pixelháború, sisteregni fognak a memória szemelvények a levegőben. November 17-én startol a PlayStation harmadik generációja, kemény 499 dollárért (százhét-száznyolcezer forintocska), a Nintendo rátromfol, két nappal később 249 dolcsiért (kb ötvennégyezer forint), és a vaciúj Xbox 360 mindösszesen 299 dollárért (kb. 64 ezer magyar pénz).

Ennyit a mocskos anyagiakról

Mindhárom konzol tetszetős és dizájnos, szépek laposak, formatervezettek, ám mindhárom különböző stílusjegyeket hord magán. Az igazi harc azonban nem ezen a fronton bontakozik ki, hanem az interaktivitáson. A döntő fegyvertény a világhálóhoz való csatlakozási képesség lesz.

A kőkemény Nintendo kevesebb energiát feccolt ebbe a funkcióba, chip szinten, inkább a kontrollerre fókuszáltak, aminek segítségével kalandozhatunk a neten és állítólag magában hordozza a játékok letöltésének lehetőségét is.
Ezzel szemben a Sony a hardware-t isteníti, ezzel magyarázza a magasabb árkategóriát is, így részesítve előnyben felhasználóit a webes játékok közben.
A Microsoft gondolatai az Xbox Live hálózata körül keringenek, ők így kívánnak dominálni. Ez a rendszer egy évente 50 dolláros befizetés esetén vehető igénybe és multiplayer játékokat lehet gyűrni az elkülönített hálózaton.

Giancarlo Varanini, a hivatalos U.S. PlayStation Magazine szerkesztője állítása szerint a Sony két hálózatot akar kiaknázni: -Az egyik biztosítja a multiplayer lehetőséget, a másik pedig zene, játékok és egyéb kellékek elérését.
David Hufford, a Microsoft Xbox management igazgatója elárulta, hogy már dollár milliárdokat öltek bele a fejlesztésekbe. –Az egész csak a szórakoztatásért jött létre.
A Sony és a Microsoft nem csak az online játékosokért küzd egymás ellen, Jack Trenton, a Sony egyik vezére nyilatkozatában az új DVD formátumra is felhívta a nagyérdemű figyelmét. A Blu-ray, a PS fejlesztése állítólag jobb elődjénél és persze kompatibilis lesz a PlayStation 3-mal.

Röpködnek tehát a vagyonok, fejlesztgetnek össze-vissza, szerencsére ez mind a felhasználók legnagyobb kegyéért folyik, hogy vajon ha a zsebébe nyúl az ember és beruház egy masinába, akkor a lehető legjobban járjon.
hirdetés