Hagyományőrző disznótorral és fotókiállítással búcsúzik a múzeum

Hagyományőrző disznótorral és fotókiállítással búcsúzik a múzeum
Hagyományőrző disznótorral és fotókiállítással búcsúzik a múzeum - © Illusztráció: kaposvarmost.hu
Tiszavasvári – A Vasvári Pál Múzeum idei utolsó rendezvényére invitálja a múzeumbarátokat.

December 21-én szombaton már kora hajnalban elkezdődik a program a múzeumkertben a hagyományőrző disznótorral, ahol a szervezők bemutatják, hogy nagyszüleink hogyan vágták le a felhizlalt sertést és a levágott állatból milyen finomságok készülhettek az ünnepi asztalra és a hideg téli napokra. Hagymásvér, tepertő, toroskáposzta, hurka – kolbász és a sok más finom falat elkészítésében egész nap részt vesz a helyi Göbölyös Néptánccsoport.

A népi gasztronómia mellett természetesen az keresztény egyház legnagyobb ünnepére (Jézus születése) a karácsonyra való készülés kapja a legnagyobb szerepet. Délelőtt 10 órától karácsonyi díszeket és ajándékokat készíthetnek különféle alapanyagból kézműves foglalkozáson a gyerek, miközben karácsonyi dalokat tanítanak múzeum pedagógusai. Délután a Kör-karéj tánccsoport növendékei betlehemest adnak elő.

Az ünnepi készülődés hangulatát a forralt bor, sült gesztenye és alma, valamint kézművesek népművészeti vására teszi teljessé. Az év utolsó rendezvényén megnyílik az év utolsó időszaki kiállítása is. Ez nem más, mint a jubileumát ünneplő múzeum elmúlt 50 évét bemutató különleges fotótárlat, ahol a kiállított képek segítségével bepillantást nyerhetünk a múzeum eddig még nem látott kulisszái mögé.

A Vasvári Pál Múzeum 2013. december 22. és 2014. január 06. között ZÁRVA tart.

Vasvári Pál Múzeum
hirdetés