Hagyományos sportágak jeles képviselői zártak az élen

Hagyományos sportágak jeles képviselői zártak az élen
© Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Sportgála: Taroltak a lovasok, de íjász, vívó és futball-, pontosabban futsal-siker is született az Év sportolója szavazáson.

Lovas nemzet a magyar. Az ősi mondást jól tükrözi a lapunk, a Kelet-Magyarország és hírportálunk, a Szabolcs Online által meghirdetett szavazásos játék, amelyben – a hagyományoknak megfelelően – az esztendő legjobb sportolóinak, edzőjének, csapatának járó díjakat ítéltük oda. A játék során taroltak a dögei székhellyel működő Ameko Lovassport Egyesületet képviselők, hiszen négy kategóriában is ők vitték el a pálmát.

A Stella Rose Étteremben megtartott péntek délutáni díjátadó ünnepségen az Ameko LSE színeiben átvehette az elsőségért járó elismerést Cukteras Kinga (utánpótlás lány kategória), Gulyás Dominik (utánpótlás fiú), Bertók Viktor (edző) és az utánpótláskorú csapatok versengésében az egyesület lovascsapata. Hangsúlyozzuk, játékról van szó, ráadásul szavazásról, így nyilván a dögeiek elsőségében annak is nagy szerepe van, hogy ők tudták mozgósítani a legtöbb voksolót. Fáradozásuk eredménnyel, pontosabban négy díjjal járt, arról nem beszélve, hogy az alapot a 2016-ban elért jó eredmények szolgáltatták.

Íjász nemzet a magyar. A másik tradicionális sportban elért eredményeket is értékelték olvasóink, hiszen a felnőtt férfiak kategóriájában Szedlár Jánost, a Kelet Turul ÍE sportolóit látták a legjobbnak. Hogy ezen az eredményen nincs mit kétségbevonni, arról csak annyit: a civilben Encsencs polgármestereként dolgozó, a település megyei II. osztályú futballcsapatában is szereplő sportember tavaly világ- és Európa-bajnoki címet szerzett, és az országos szövetség is neki ítélte oda kategóriájában a legjobb versenyzőnek járó díjat.

Vívó nemzet a magyar. Az összesített olimpiai éremtáblázat és a riói szereplés alapján sincs mit megkérdőjelezni ezen az állításon, és egy nyíregyházi színekben versenyző sportolónő is hozzájárult a sikerekhez. Veres Amarilla, az NYVSC kerekesszékes versenyzője tagja volt a paralimpiai bronzérmes párbajtőr-válogatottnak, 1996 után szerzett olimpiai érmet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének, ezek után elvitathatatlan az elsősége. Így gondolták ezt olvasóink is. És hogy ebben az évben is legyen miért rá szavazni, Amarilla már javában versenyez, illetve most éppen edzőtáborozik, emiatt az érintettek közül egyedül ő nem tudott személyesen jelen lenni a gálán. A nevében Vasas Tamás, az NYVSC munkatársa vette át az elismerést.

Futballnemzet a magyar. Néhány évtizede kétségbevonhatatlan volt e tény, de a tavalyi Európa-bajnoksággal járó őrület is megmutatta, hogy lobog még a tűz. Megyénkben a legszebb napjait éli a futball egyre dinamikusabb fejlődő változata, a futsal, amelynek legmagasabb osztályában, az NB I-ben immár második éve képviselteti magát egy piciny község egyre híresebb csapata, a Nyírgyulaj KSE. A gyulajaiak tavaly újoncként a felsőházba jutottak – szakmailag is elvitathatatlan, hogy jó helyre került a díj, amelyet a szavazók voksaikkal húztak alá.

Játékra hívtuk tehát olvasóinkat, és a több ezer szavazat arra utal, hogy fogékonyak voltak rá a megszólítottak. Aki pedig szomorú, hogy lemaradt, esetleg kétségbevonja az eredmény jogosságát, az egy dolgot tehet: két fronton is beleerősít. Eredményesen szerepel, aztán pedig szélesítő a szavazóinak számát. Úgyhogy: hajrá!

Posztumusz különdíjat adományoztunk

Harmadik éve már, hogy a közönségszavazatok mellett odaítéljük szerkesztőségünk különdíját is. 2014-ben Veres Amarilla, 2015-ben az akkor NB III-ba száműzött Nyíregyháza Spartacus futballcsapata részesült az elismerésben.
Ezúttal rendhagyó módon olyan sportembert díjaztunk, aki már nem lehet közöttünk. Zentai Levente, a Nyíregyháza Blue Sharks technikai vezetője, a Nyíregyházi Sportcentrum kosárlabda szakágának vezetője, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlásedzője a magyar U16-os válogatott delegációjával tartózkodott Bukarestben, ahol tragikus hirtelenséggel 2016. december 20-án elhunyt. Lapunk úgy adózik a földi pályáról 51 évesen távozó sportember emléke előtt, hogy neki ítélte oda a 2016-os különdíját. A posztumusz díjat Zentai Levente özvegye, Zentai Tünde vette át kisebbik lányuk, Janka kíséretében.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés