Hagyományteremtő cserkészavatás Sárospatakon

Cserkészavatás
Cserkészavatás
Sárospatak – Hagyományteremtő szándékkal a március 15-ei ünnepségen újonnan belépő cserkészeket avattak fel szombaton Sárospatakon a 763. számú Sztárai Mihály Cserkészcsapat tagjai, vitéz Újlaki Csaba cserkészparancsnok vezetésével. 

Az iskolakertben, a Kossuth szobor talapzatánál megtartott megemlékezés ünnepi szónoka Virágh Sándorsárospataki református lelkész volt, aki beszédében kifejtette: Az 1848-as szabadságharc azt jelenti a magyar nemzet számára, mint Betlehem a kereszténységnek. A sárospatakiak olyan helyen élnek, ahol Szent Erzsébet, Lórántffy Zsuzsanna, Rákóczi György és Rákóczi Ferenc élt. Ott ahol Kossuth Lajos pataki diák volt. Hozzátette, a sárospataki temetőben kilenc hős nyugszik, akik a 1848-as szabadságharcban életüket adták a hazáért.
A szónoklat után a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának 10. E osztályos tanulói műsorát tekintette meg a több száz fős publikum.

Az ünnepség zárásaként Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere és dr. Hörcsik Richárd Sárospatak polgármesterei, majd a város intézményeinek, pártjainak és civil szervezeteinek képviselői helyezték el koszorúikat a Kossuth-szobornál.
hirdetés