Hajdúsági hadjárat: az újonc és a „fakó” az ellenfél

Nagy Imre a Franciaország elleni válogatott meccs után az újonc DEAC-al szemben bizonyíthatja: helye van a legjobbak között
Nagy Imre a Franciaország elleni válogatott meccs után az újonc DEAC-al szemben bizonyíthatja: helye van a legjobbak között - © Fotó: Kozma István
Csenger, Nyírgyulaj – A Nyírgyulaj a DEAC-ot fogadja, a Csengerre berettyóújfalui fellépés vár.

Két hét szünet után újra nekigyürkőzik a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata, hogy feljebb nyomuljon a tabellán. A pillanatnyilag hetedik helyen tanyázó nyírségiek hétfőn (kezdés: 18 óra), a nyírbátori sportcsarnokban fogadják az újonc DEAC-ot, amely jóllehet csupán a kilencedik, de csak rosszabb gólkülönbséggel szorul hátrébb a tabellán. Vagyis, a felek egyaránt kilenc-kilenc pontot szereztek eddig, a házigazda számára tehát adott a lehetőség, hogy némiképp elszakadjon hajdúsági riválisától.

Hajszállal rosszabb mutató

A Lovas-legénység soraiba visszatért Nagy Imre és Sánta János, akik a magyar válogatott tagjaként kétszer is pályára léptek a franciákkal vívott előkészületi meccseken.

Mindeközben a Csenger NB II.-es együttese „szomszédol”, a Berettyóújfalu II. vendégeként próbálja tovább fényezni eddigi szereplését. A szatmáriak – az elmaradt Vác elleni mérkőzésért kapott három ponttal – ismét a második pozícióban táboroznak, mégpedig hajszállal rosszabb mutatójuk miatt. A tabella tetején trónoló Kazincbarcikai Ördögök gólkülönbsége ugyanis eggyel jobb a Szilágyi-legénységénél.

Az újfalui „fakó” a derékhadhoz tartozik, azaz a középmezőny masszív tagja, legyűrése érdekében oda kell tenni magukat a vendégeknek.

KM-KT
hirdetés