Helyi közélet

2009.01.12. 15:42

Három hónap lauf a nyíregyházi Állatkórháznak

<p>Nyíregyháza - Hétfőtől helyreállt a szolgáltatás a nyíregyházi állatkórházban. A bérlő magáncég és a bérbeadó állami hivatal között december 31-én lejárt szerződést, most FVM és kamarai közreműködéssel 90 napos időtartamra meghosszabbították.&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/36127/h--rom-h--nap-lauf-a-ny--regyh--zi---llatk--rh--znak" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

15:40: Az állatorvosok gyógyítani szeretnének

Demendi László tájékoztatóján kifejtette: a végleges megoldás érdekében azt kérte a szakma országos vezetésétől, hogy hozzák meg azokat a szakmapolitikai intézkedéseket, amelyek nyomán ez a szolgáltatás tartósan igénybe vehető lesz megyénkben.

Csongrádi Zoltán a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal főigazgatója – hangsúlyozva, hogy az állami vagyon feletti őrködési kötelezettségét teljesítve látta el feladatát, amikor január elsején gyakorlatilag bezáratta az állatkórházat – afeletti elégedettségének adott hangot, hogy mind a beteg állatok éjjel-nappali egészségügyi ellátását, mind pedig az érintett állatorvosok felvetődő egzisztenciális problámáját sikerült a hét végén megoldani. „A bérleti szerződést átmeneti időre, 90 napra megkötöttük, s bízom egy olyan végső megoldásban is, amely nyomán a megye nem marad azt követően sem állatkórház nélkül„– mondta a főigazgató.

Hat állatorvos írásos nyilatkozatban vállalta az Állatkórház működtetését és azt, hogy a városnak és a régiónak az állategészségügyi ellátását állatkórházi klinikai színvonalon a korábbiakhoz hasonló módon és feltételek mellett biztosítják. „A bérleti szerződés időtartama alatt mi azt szeretnénk, ha a régió magas színvonalú állategészségügyi betegellátása érdekében a bérleti szerződési időtartama alatt az állatkórház működésével kapcsolatban olyan megoldás születnek, amely hosszútávra biztosítaná e szolgáltatás jövőjét„ – nyilatkozták.

– Minél előbb szeretnénk a hivatásunkkal foglalkozni – kommentálta a három hónapos bérleti szerződés megkötését dr. Nagy Abonyi Róbert az állatkórházi kollégái által erre fölhatalmazott állatorvos.

13:36: Hétfőtől helyreállt a szolgáltatás a nyíregyházi állatkórházban, amelynek épületeit egy magáncég, az állatorvosok által létrehozott Állatkórház Kft. bérli már egy évtizede. A bérlő és a bérbeadó állami hivatal között létrejött, az óév december 31-én lejárt szerződést, – amelynek értelmében a hivatal főigazgatója Újév napján bezáratta az állatkórházat, kiváltva ezzel a szabolcsi állatbarátok tiltakozó megmozdulását – most 90 napos időtartamra meghosszabbították a felek.

Erről a feszültségeket átmenetileg feloldó, az állategészségügyi szolgáltatást a szabolcs-szatmár-bereg megyei állattartók számára is elfogadhatóan rendező megoldásról gyakorlatilag a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri értekezlete határozott a múlt héten, derült ki a hétfő délelőtt a megyei Agrárkamarában tartott sajtótájékoztatón. Demendi László kamara elnök, országgyűlési képviselő elmondta, olyan megoldásra kérte az FVM vezetését, amely nyomán helyreállhat a szolgáltatás.

– A gyors miniszteri intézkedés nyomán megkezdődhettek a végrehajtási tárgyalások, s végül megszülethetett ez a három hónapos szerződés, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kihagyásával kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal az eddigi szolgáltatóval – mondta Demendi. A kamara elnöke hangsúlyozta: – Ez az időleges megoldás azt jelenti, hogy a hosszú távú megoldást is keresni kell!

Kapcsolódó cikkek:

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában