Hajtanak, ahogy tudnak

A kevesen maradtak a tavaszi meccs szereplői közül, különösen nyírbátori oldalon: Csonka Péter (jobbról) ilyen, aki ismét szembe találhatja magát Kaplonyi Zoltánnal
A kevesen maradtak a tavaszi meccs szereplői közül, különösen nyírbátori oldalon: Csonka Péter (jobbról) ilyen, aki ismét szembe találhatja magát Kaplonyi Zoltánnal - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor, Nyíregyháza – A Nyírbátor balszerencséje, hogy újabb éremesélyes csapatot, jelesül a Nyíregyházát fogadja.

Egy deklaráltan a bennmaradásért küzdő együttes számára nincs annál rosszabb, amikor a kiemelt fontossággal bíró hazai fellépéseken sorozatban a favoritok „jönnek szembe”. Márpedig a Nyírbátor NB I. B-s férfi kézilabdacsapata legutóbb a Békést fogadta és szenvedett papírformának mondható vereséget, míg szombaton (kezdés: 18 óra) a Nyíregyházi SN érkezik. Vagyis, az eleddig pont nélkül, az utolsó helyen veszteglő házigazda megint az élcsoportból kapott ellenfelet, így keserves harcnak ígérkezik a remélt felzárkózási hadművelet megkezdése.
Némi pikantériát kölcsönöz a találkozónak, amellett, hogy megyei riválisok hadakoznak egymással, az előző évadban még a bátoriakat erősítő (nem is akárhogy…) Erdős Zoltán, Gadnai Attila és Vasas György immár a látogatók színeiben lép színre.

– Tisztes helytállás lehet a reális célunk ezen a meccsen – taglalta Szilágyi Attila, a Nyírbátor edzője. – Nem mondhatok mást, mivel a Nyíregyháza a favoritok közé tartozik, a Ferencváros, Algyő, Kecskemét és a Békés mellett éremesélyes. Számunkra a mérkőzés felkészülés a későbbi feladatokra, amikor valós sanszunk lehet a pontszerzésre. Persze, hajtunk ahogy tudunk, a védőmunkában például javulást várok, mert a dobott gólok számával nincs gond, a kapottakkal annál inkább.

Nem kérdés, a látogatók szándéka egyértelmű ezen az összecsapáson.

– A papírforma, a táblázaton elfoglalt helyezések alapján mi vagyunk az esélyesek – kezdte a beharangozó beszélgetést Grandjean Gábor, a Nyíregyházi SN mestere. – Ám nagy hiba lenne így menni neki a meccsnek, főként, hogy megyei rangadóról van szó. Biztos vagyok abban, hogy a bátoriak kettőzött erővel szeretnének bizonyítani. A héten elemeztük az algyői mérkőzés hibáit, remélem ilyeneket még egyszer követünk el. Csak úgy van esélyünk Nyírbátorban, ha maximális figyelemmel és fegyelemmel játszunk. Igy is kell majd tennünk, hiszen nyerni szeretnénk.
A szakvezető még azt is hozzá tette, hogy Pánczél Zoltán sérülése ugyan javult, ám játéka így is kétséges.

– KM-KT, ML –
hirdetés