Halad az NYKSE

Halad az NYKSE
A kijelölt csapásirányon halad a Nyíregyházi KSE NB I-es kézilabdacsapata. A férfi NB I legeredményesebb játékosai [.pdf – 31KB]

Miként a Debrecen, a Hargita ellen is vérrel-verejtékkel brusztolta ki a győzelmet (27–30) a nyírségi egylet – eme menetelésnek köszönhetőn bebetonozta magát az előzetesen eltervezett nyolcadik helyen. A szerdai, nem mellékesen idegenbeli siker különösen jól „fizetett”: mindeközben a legfőbb riválisnak tartott Győr ugyanis elbukta aktuális fellépését, így vele szemben az NYKSE előnye három pontra hízott. 

– Nem volt egyszerű dolgunk a Hargita otthonában, mert egy olyan ellenféllel találkoztunk, amely lazán, veszteni való nélkül küzdhetett – elmélkedett Jano Pál, a Nyíregyháza játékos-edzője. – Érződött, hogy ránk nagyobb nyomás nehezedik, ettől függetlenül biztosabban nyerhettünk volna. Meggyőződésem: a két csapat között tíz gólos különbség van a mi javunkra, csakhogy, amikor növelhettük volna előnyünket, rendre technikai követtünk el, ezt pedig a hazaiak kihasználták. Az is igaz, a korábbi meccsekhez képest jóval kevesebb tiszta ziccert hibáztunk el, az egész meccsen talán öt helyzet akadt, amit ilyen szinten illendő belőni. Szerencsére többen átlagon felüli teljesítményt nyújtottak, a kapusok megtették a dolgukat, így egyre biztatóbb pozíciónk a tabellán.

– Koncz Tibor –
hirdetés