Helyi közélet

2016.07.28. 13:28

Matyóföldi tradíciók nyomában

Nyíregyháza - Hagyományok és természeti csodák megismerése: július 29-éig még jelentkezhet!

Nyíregyháza - Hagyományok és természeti csodák megismerése: július 29-éig még jelentkezhet!

Egy kis kikapcsolódásra vágyik? Tartson velünk egynapos, buszos ­kirándulásunkra! Úti célunk ezúttal Matyóföld és a Tisza-tó.

A kora reggeli indulást követően Mezőkövesdre érkezünk először. A Matyóföldi Folklórfesztiválon látványos néptáncműsorok, koncertek, táncházak, kézműves be­mutatók során ismerkedhetünk meg a hungarikumnak számító, színpompás matyó hímzéssel és népviselettel, felkeressük a Matyó Múzeumot is.

A Hadas nevű városrész – a fesztivál helyszíne – maga a megtestesült matyó világ: a 100–150 éves házak táj­házként, alkotóházként látogathatóak, a fesztivál ideje alatt számos attrakcióval várják az érdeklődőket.

Európa legnagyobbja

Kora délután Poroszlóra indulunk, a Tisza-tavi Ökocentrumot fedezzük fel, ahol Magyarország második legnagyobb tavának gazdag ­növény- és állatvilágáról nyerhetünk értékes információkat.

Színes programelemek közül válogathatunk: vidrák ­látványetetése, kormorántelep és pelikántó, halászskanzen, tájház, tutajos-tó, természetes növénylabirintus, körpanorámás fedett kilátótorony.

Az élményközpont legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, mely igazán különleges, természetközeli élményt nyújt, hazánk első őshonos fajokat bemutató vízi állatkertje is egyben. Hazaindulás a késődélutáni órákban.

Tudnivalók:

Időpont: 2016. augusztus 6., szombat

Részvételi díj: 7.490 Ft/fő

Indulás: a kora reggeli órákban Nyíregyházáról

Foglalási és fizetési határidő: 2016. július 29., péntek

A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein!

Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda 46/780-450 (H–P: 9.30–18 óra); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, [email protected]; www.megbizhatoutak.hu. Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, belépőt a Matyó Múzeumba és a poroszlói Ökocentrumba, valamint a csoportkísérő díját. Nem tartalmazza az utasbiztosítási díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában