Halálos baleset Komorónál: Megkezdték a megsemmisítést

Akt.:
Halálos baleset Komorónál: Megkezdték a megsemmisítést
© Fotók: katasztrófavédelem
Tuzsér, Komoró – Kedden délelőtt megkezdték a Tuzsér és Komoró között múlt héten balesetet szenvedett tartálykocsiban még benne lévő maradék anyag helyszíni megsemmisítését. A munkálatok sem a környezetre, sem a lakosságra nem jelentenek veszélyt.

A helyszínre kedden reggel megérkezett Németországból a balesetet szenvedett járművet üzemeltető szállítmányozó cég által megbízott speciális csoport, majd telepítették a megsemmisítéshez szükséges égető berendezést. A munkálatokat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók daruval segítették., majd a berendezést beüzemelték. A szerkezet olyan technológiai eljárással működik, amelynek során csaknem ezer Celsius fokon elégetik a tartányban még bent lévő etilén-oxidot, a művelet során semmilyen káros anyag nem kerül a levegőbe. Ezzel együtt a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan ellenőrző méréseket végez, a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók pedig az égető berendezés környékét biztosítják. Az anyag helyszíni megsemmisítése várhatóan szerdán este fejeződik be, az eljárás a vasúti forgalmat nem akadályozza és lakosságvédelmi intézkedést sem tesz indokolttá.

A szabályok szerint abban az esetben, ha a baleset során nem kerül veszélyes anyag a környezetbe, annak átfejtéséről és elszállításáról a szállítmányozó cégnek kell gondoskodnia.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Komoró, Tuzsér - Úgynevezett fáklyázással semmisítik meg a múlt hétfőn Tuzsér és Komoró között árokba borult tartálykocsiban maradt veszélyes anyagot kedden a baleset helyszínén - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn az MTI-vel. A jármű etilén-oxidot szállíto...

Komoró, Tuzsér - Jóval több időt vesz igénybe a hétfőn Tuzsér és Komoró közötti műúton balesetet szenvedett kamionból a veszélyes anyag átfejtése, mint azt korábban gondolták a szakemberek. A kataszrófavédelem megyei igazgatóságának pénteki tájékoztatása szerint a helyszíni mentést végző szakemberek...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. július 27-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből. A tegnapi napon műszaki mentés miatt negyed tíztől lezárták a 4-es számú főutat és a 100-as számú vasútvonalat Tuzsér és Komoró között, a három nappal ezelőtt, július 24-...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés