Halálos baleset Nyírturánál – szemtanúkat keres a rendőrség

Halálos baleset Nyírturánál – szemtanúkat keres a rendőrség
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyírtura – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 15000/19/2019. bűnügyi számon halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A 4-es számú főúton Nyírtura külterületén közlekedett egy férfi az általa vezetett személygépkocsiból és az utána kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénnyel 2018. december 22-én 16 óra 55 perckor. A nyomozás adatai szerint a járművezető a főút 285. kilométerszelvényében az út menetiránya szerinti jobb oldalán – részben az útpadkát is igénybe véve – megállt a járműszerelvénnyel és ezután az utánfutó hátfalát lehajtotta, ami így a pótkocsi világító- és jelzőberendezéseit eltakarta. Az egyik Nyírtura irányából érkező személygépkocsi vezetője feltehetően későn észlelte az álló járműszerelvényt, amelynek nekiütközött.

Az ütközés következtében a személygépkocsi oldalára borult és átcsúszott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival. Az álló járműszerelvénybe hajtó gépkocsi vezetője a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gépkocsiban utasként tartózkodó nő és gyermek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset következtében a szemből érkező személygépkocsi vezetője is súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik a közlekedési baleset bekövetkezésének körülményeiről információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen, telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívószámon. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán is bejelentést tehet.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Nyírtura - Egy személy meghalt három megsérült abban a közlekedési balesetben, ami szombat este történt Nyírtura határában. A nem hivatalos értesülés szerint egy Dacia vontatón vitt fát Nyírpazony felé haladva a 4-es főúton, vagy az út szélén állt orral Nyírpazony irányába. A 286-os km szelvénynél ...
hirdetés