Nagyvilág

2011.01.16. 14:52

Kilenc halott egy afganisztáni robbanásban

<p>Afganisztán - Kilenc ember meghalt vasárnap Afganisztán északi részén, amikor bomba robbant autójuk mellett - közölték helyi tisztségviselők.</p>

A támadás Baglán tartományban történt, ahol a magyar katonák szolgálnak. A bomba egy olyan úton robbant, amelyet sűrűn használnak a nemzetközi erők.

Hat nő, egy kisgyerek és kettő férfi halt meg, amikor bomba robbant kisbuszuk mellett - közölte Baglán tartomány kormányzója az AFP francia hírügynökséggel. Sebesültekről nem érkeztek információk. Az áldozatok a tartományi székhelyből tartottak egy falusi esküvőre, egy olyan úton, amelyet rendszeresen használnak a külföldi csapatok - közölte a kormányzó.

 

Magyarok is voltak a robbantás helyszínén

Az Afganisztán északi részén található Baglán tartományban teljesít szolgálatot a magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT). A 2001-es afganisztáni offenzívát követő években békésebbnek számító tartományban az elmúlt két évben rosszabbodni kezdett a biztonsági helyzet,és tavaly jelentősen erősödött a tálibok jelenléte.

A mostani támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!