Sport

2014.07.09. 09:41

A második hely is lehet nyerő

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szakoly és a Tiszamenti SE feljebb léphet, a Mérk-Vállaj bentmaradhat a megyei másodosztályban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Szakoly és a Tiszamenti SE feljebb léphet, a Mérk-Vállaj bentmaradhat a megyei másodosztályban.

Aki bújt bújt, aki nem nem. Lejárt a nevezési határidő a megyei bajnokságokra, normál esetben a július 4-ig megszabott dátum után már nincs apelláta. De a magyar futballban nem minden egyszerű és fekete-fehér, még a profinak hívott ,,részlegnél” sem – az amatőröknél pedig kiváltképp szövevényesebb szigorúan betartani az előírtakat.

Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának illetékesei speciel aligha ringatták magukat abba az illúzióba, hogy ezúttal minden klappolni fog.

Hát, nem is... Akadnak hiányosságok, jó néhány egyesület adós még a megfelelő okmányokkal. Így persze a pontos bajnoki beosztás, a csoportbeosztások elkészítése is csúszik. Ami egyelőre biztosnak tekinthető: a megye kettő Kelet-Magyarország-csoport élén végző Tisztaberek – mint arról korábban hírt adtunk – nem vállalta az első osztályú szereplést, így a szabályoknak megfelelően a Szakolyt kérték fel az indulásra. Azt az együttest, amely a három csoportra szabdalt ,,második vonal,, legjobb második helyezettjeként nyerhet jogot a feljebb lépésre. Információnk szerint nem is hátrál meg a kihívás elől.

A harmadosztályú bajnokok közül a Tiszavasvári II ugyancsak nem kívánt élni a feljutás lehetőségével, az így megüresedett pozíciót a Tiszamenti SE-nek kínálta fel az Igazgatóság. A gergelyiugornyai egylet – a megye három legjobb másodikjaként – folytathatja magasabb nívón, és ugyancsak áll a feladat elé.

A ,,Vasvári kettő” mellett a harmadosztály Szamos-csoport aranyérmes csapata, a Hermánszeg sem él kiharcolt jogával, vagyis nem megy fel a megye kettőbe. Ennek következményeként a másodosztályból papíron kiesett Mérk-Vállaj "visszamarad".

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!