Halálos lövés Miskolcon – A szomszéd idős nő vitte át a pisztolyt rejtő szatyrot

Akt.:
Halálos lövés Miskolcon – A szomszéd idős nő vitte át a pisztolyt rejtő szatyrot
© Fotó: BOON
Miskolc – Véletlenül lőtte le kilenc éves kislányát hétfőn este egy apa Lyukóban.

Hétfő este a 112-es központi segélyhívó számon jelentette be egy miskolci nő, hogy a lakásukon a 9 éves lányukat az élettársa véletlenül meglőtte. A rendőrök és a mentők azonnal a helyszínre siettek, kórházba vitték a gyermeket, a kislány azonban olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy meghalt.

A nyomozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő az apát, aki ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indították a büntetőeljárást, ám nem vették őrizetbe, azaz a kihallgatást követően szabadon távozhatott.

Pisztolyt rejtő nejlonszatyor

Az esetről összegyűjtött információink nyomán a következő történet alakult ki. Miskolc lyukói városrészében, történt a tragikus eset egy helyrajzi számmal jelölt házban. Egy nem közvetlen szomszédságban egyedül élő idős nő hétfőn szociális otthonba költözött. Ő vitte át lakásából az általa értékesnek ítélt dolgokat megőrzésre néhány nejlonszatyorban. A család elfogadta a felkérést és vállalta az értékek megőrzését.

Hétfőn estefelé győzött a kíváncsiság és a családfő úgy határozott, hogy átnézi a náluk hagyott szatyrokat. A kutatás során az egyikben talált rá az igen kicsi, egy nagyobb tenyérben csaknem elvesző pisztolyra. A férfi addig forgatta, vizsgálgatta a fegyvert, amíg az el nem sült. A golyó – a lehető legszerencsétlenebb módon a kislányát találta el.

Az édesanya szaladt segítségért, illetve hívta fel a 112-es segélyszámot. A 9 éves kislányt azonban olyan szerencsétlenül találta el a lövedék, hogy a mentők minden helyszíni erőfeszítése és a kórházi kezelés ellenére meghalt.

Gondatlan emberölés

Elsődlegesen az édesapát tekintik felelősnek a kislány haláláért, hiszen az ő kezében sült el a fegyver, ezért is indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt az eljárás ellene.

Felvetődik azonban a kérdés, hogy miként lehetett csőre töltött állapotban a pisztoly a szatyorban, ki tette úgy a szatyorba? Fontos kérdés, hogy az idős szomszéd nő miként jutott a fegyverhez és rendelkezett-e engedéllyel annak tartásához? Hírek szerint elhunyt férjéé volt a pisztoly…

Mindezekre a kérdésekre a nyomozás adhatja meg a választ. Például úgy, hogy megkeresik és kihallgatják azt, aki a szatyrokat – úgymond – letétbe helyezte a családnál. Mindenesetre a gyanúsított apát elengedték, azaz szabadlábon védekezhet.

ÉM-SZB


A szomszéd fegyverével, véletlenül lőtte meg a kislányát egy férfi Miskolcon

A szomszéd fegyverével, véletlenül lőtte meg a kislányát egy férfi Miskolcon

Véletlenül sült el a pisztoly egy férfi kezében hétfő este Miskolcon, a golyó úgy megsebesítette az apa kilencéves kislányát, hogy a gyermek a kórházban belehalt sérülésébe – erősítette meg hétfő esti közlését a rendőrség az MTI érdeklődésére kedden, miután a gyanúsítottat kihallgatták az esetről.

Kilenc éves lányát lőtte le véletlenül egy miskolci apa

Kilenc éves lányát lőtte le véletlenül egy miskolci apa

A rendőrök előállították azt a miskolci férfit, aki egy pisztollyal véletlenül meglőtte saját gyermekét. A kislány a kórházban elhunyt.

hirdetés