Halálos raliverseny Ukrajnában

Halálos raliverseny Ukrajnában
© Fotó: unian.net
Ukrajna – Halálra zúzta magát az egyik autóversenyző az ukrán országos ralibajnokság Bukovina-2017 néven ismert versenyén.

A Csernovci megyében fekvő ralipályán, amelyen a múlt hétvégén 3 év után először rendeztek újabb autós derbit, már az első versenynapon lefújták a versenyt az egyik pilóta hallos balesete miatt. A sportesemény az ukrán országos bajnokság harmadik etapja lett volna.

Az odesszai Szergej Korabelnyikov-Andrej Panenko páros egy átalakított GAZ-2410-es Volgával állt rajthoz a 2WD Open osztályban. A meglehetősen nagy sebességgel haladó, nehéz versenykocsit az egyik kanyar előtt megdobta egy bukkanó, amitől a jármű a levegőbe repült, egy betonoszlopnak csapódott, majd a pálya melletti patakmederbe zuhant.

A Volgát vezető, 61 éves Korabelnyikov a helyszínen életét vesztette. Navigátorát törött nyakcsigolyával szállították kórházba. A balesetet követően a verseny rendezői azonnal félbeszakították, majd végleg leállították a versenyt.

A Bukovel-2017 ralinak otthont adó pályán utoljára 2014-ben rendeztek versenyt. Azóta – különböző szervezési gondok miatt – nem roboghattak ott autók. Pedig a versenyzők az ország legjobb helyszíneként tartották számon – írja az UNIAN.

– Palkó István –

Címkék: , ,hirdetés