Halálra gázolta a kerékpárost Kemecsén, 2 év felfüggesztettet kapott

Halálra gázolta a kerékpárost Kemecsén, 2 év felfüggesztettet kapott
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza, Kemecse – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. május 17-én helybenhagyta a Gy. Cs. vádlottal szemben közúti baleset okozásának vétsége miatt elsőfokon kiszabott 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetést, és 2 év közúti járművezetéstől eltiltás mellékbüntetést.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. november 3-án este 100-110 km/h sebességgel közlekedett személygépkocsijával Kemecse belterületén, tompított fényszóróval. Előtte haladt két kerékpáros világítás és láthatósági mellény használata nélkül. A vádlott eltúlzott sebessége miatt későn észlelte őket, s az előtte közvetlenül haladó kerékpárost elütötte. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint a baleset elkerülhető lett volna abban az esetben, ha a vádlott helyesen választja meg a sebességet, illetve, ha a sértett közvetlenül az út széle mellett, kivilágított kerékpárral közlekedett volna.

Az ítélet jogerős.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivó –


Kemecse - Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2016. november 3-án 21 óra 35 perc körüli időben Kemecse belterületén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi sofőrje elütött egy kerékpárost. A baleset következtében a biciklivel közlekedő 24 éves kemecsei férfi a...
hirdetés