Halálra késelte a 76 éves asszonyt Fehérgyarmaton – Helyben hagyták az ítéletet Debrecenben

Halálra késelte a 76 éves asszonyt Fehérgyarmaton – Helyben hagyták az ítéletet Debrecenben
© Forrás: police.hu
Debrecen, Fehérgyarmat – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2018 januárjában K. Zs. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott több éve szomszédja volt a fehérgyarmati sértettnek. Köztük a jószomszédi viszony megromlott, mert a sértett többször szóvá tette a vádlottnak azt, hogy nem takarítja a lépcsőházat, nem lapátolja el a havat, s a vádlottat „semmirekellő cigicsempésznek” nevezte.

2015 májusában, az esti órákban a vádlott a lépcsőházban a lakása irányába tartott, amikor szembetalálkozott az akkor 76 éves sértettel, aki semmirekellőnek nevezte, és felemlegette, hogy a vádlott becsülje meg a feleségét. A vádlott az idős hölgy irányába lépett, aki be akarta zárni a lakása ajtaját. Ez azonban nem sikerült a sértettnek, mert a vádlott az ajtót a testével belökte. Az idős nő a vádlott elől hátrálva menekült a lakás belseje felé, de a vádlott utolérte őt, a szobába lökte, aminek következtében a sértett elesett úgy, hogy az asztalba beütötte a fejét. A vádlott ezt követően magához vett egy kést, és azzal a földön fekvő sértett fejének jobb oldalát három alkalommal, majd mellkasának jobb oldalát tíz alkalommal, nagy erővel megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt.


Fehérgyarmat - Holtan találtak egy 75 éves asszonyt fehérgyarmati otthonában májusban. A rendőrség gyanúsítottként kihallgatta, majd őrizetbe vette feltételezhető gyilkosát. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2015. augusztus 5-én emberölés bűntett elkövetésének...
hirdetés