Hallotta már magyarul a Moonlight Shadow-t? Most megteheti, hála a nyírségi énekesnőnek!

Hallotta már magyarul a Moonlight Shadow-t? Most megteheti, hála a nyírségi énekesnőnek!
Nyírtelek – A Miss Bianka művésznév mögött megbújó Cz. Hadas Bianka 2014 óta zenél aktívan. Főleg dalok írásával foglalkozik, de az elmúlt időszakban a feldolgozások felé is kacsingat. A nyírtelekről származó énekesnő és dalszerző szeret lavírozni anyanyelve, a magyar és az angol között, amelyet gyerekkora óta tanul és alkalmaz.


Mike Oldfield klasszikusa, a Moonlight Shadow Bianka gyerekkorának egyik kedvenc melódiája, és mikor elhatározta, hogy szeretné elénekelni, a szöveg memorizálása közben jött számára a fordítás gondolata. “Szerintem legtöbben nem tudjuk, miről is szól ez a dal.” – mondja az énekesnő. – “Mai napig játsszák a rádiók, egy igazi klasszikus, de az üzenete nem jut el hozzánk, csak a mesés, bájos dallamvilága. Ez nem is meglepő, hiszen kifejezetten nehéz szövege van, olyan kifejezésekkel és szavakkal, amelyekkel nem találkozni a legtöbb mainstream pop slágerben.” – magyarázza Miss Bianka. – “Ez egy mélabús ballada, amely a halálról szól, és szerettem volna megismertetni a közönséggel a mondanivalóját. Így született meg az utolsó magyar versszak és refrén, amely egyfajta tömörített fordítása az angol verziónak.”

Miss Bianka a saját dalok írása mellett folyamatosan szeretne feldolgozásokkal is foglalkozni. A közeljövőben is tervezi hasonló projektek megvalósítását Szécsi Norbert segítségével, aki billentyűn kíséri.
hirdetés