Halott csecsemő Nyíregyházán: ezért állította le az eljárást a rendőrség

Halott csecsemő Nyíregyházán: ezért állította le az eljárást a rendőrség
© Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Lassan egy éve, tavaly novemberben történt az eset, de azóta sem tudni, ki lehet a halott csecsemő anyja.

A halott baba holttestére tavaly, november 19-én bukkantak rá egy konténer mellett egy társasház tövében. A 32 hetes kislány csupasz volt, és a köldökzsinór sem volt levágva róla rendesen. A gyermek édesanyja a mai napig nem került elő: megtalálták ugyan a DNS-ét, de az senkiével sem egyezett meg a bűnügyi nyilvántartásban.

A Bors megkeresésére a rendőrség elárulta, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában leállította az eljárást.

– Az ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. június 5-én a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 190. § (1) bekezdés a) pontja alapján megszüntette – közölte a Bors megkeresésére a megyei rendőrség sajtóreferense.

A Bors információi szerint azért hozhatták ezt a határozatot, mert az orvosszakértői véleményből kiderülhetett, hogy a baba már nem élt, amikor az anyja világra hozta.

A Bors megkérdezte a fejleményekkel kapcsolatban dr. Kamarás Péter jogi szakértőt, aki szerint az édesanya ettől még büntethetp: – Emberölés nem történt, de a bomló holttest környezetkárosítási és közegészségügyi szempontból aggályos. Aki a földet, a levegőt, a vizet, az élővilágot, valamint azok összetevőit jelentős mértékű szennyezéssel veszélyezteti, akár három év szabadságvesztést is kaphat.

Forrás: borsonline.hu


Nyíregyháza - Egy kamerafelvétel és egy véres lila színű, virágmintás női felső buktathatja le Nyíregyházán azt a nőt, akik egy kuka mellett hagyta a csecsemőjét. A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az elkövetőt, a környéken folyamatosan járőröznek. A baba egészségesen született, így vélhető...

A helyszínelés pillanatai a Mező utcai kisbolt szomszédságában
Nyíregyháza - Egy guberáló csoport tagjai halott csecsemőre bukkantak vasárnap Nyíregyházán, egy Mező utcai társasház előtti konténer mellett. A csecsemő korának, élve születésének és halála okának megállapítása igazságügyi orvosszakértő bevonása mellett zajlik, a megyei rendőr-főkapitányság büntető...
hirdetés