Halott, vagy nem hallott

Halott, vagy nem hallott
Akinek már könyökén jön ki a futball-Eb, torkig van már az angolok angolos távozásával az Európa Unióból – elmélyülhetett a Petőfi Zenei Díj gáláján. Koncz Tibor jegyzete.

Az első alkalommal meghirdetett megmozduláson papírforma-eredmény született. A nyolc kategóriából háromban a Halott Pénz vitte el a pálmát. Bombameglepetés lett volna, ha nem így történik. Régen futtatott így bandát a rádió, óránként garantáltan kétszer benyomták az ügyeletes slágerüket. Az év dala a Darabokra törted a szívem – ugyancsak a zenekar nevéhez fűződik. A döntéshozókat az sem különösebben zavarta, hogy éppenséggel más tollával ékeskednek, a Bergendy nótáját dolgozták fel. Nyilván nem volt egyéb, eredeti szerzemény a listán…

Egyébként semmi bajom velük. Hallgassa, aki odáig van értük. Persze úgy könnyű, ha csak őket játsszák. Néha azért nem ártana a többieknek is lehetőséget adni! Akad még az országban – szerencsére – jó néhány érdekes, értékes előadó. Csak őket nem engedik oda a húsosfazékhoz. Sőt, a büdös életben nem szólalhatnak meg az éterben. Na, ez a baj. Nem is kicsi.

Koncz Tibor
hirdetés