Halottak napján is biztonságban

Halottak napján is biztonságban
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának ajánlásait az áldozattá válás elkerülése érdekében!

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan útra kelnek, hogy a temetőkben elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában! A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a nagyobb forgalmú sírkertekben, azok környékén, valamint a bevásárlóközpontok parkolóiban folyamatosan tájékoztatják a lakosságot az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.

Azért, hogy a megemlékezést ne árnyékolja be semmilyen jogsértés, fogadják meg a rendőrség ajánlásait:

  • A temetők látogatása idején lehetőség szerint – különösen az idősek – ne maradjanak sötétedés után, főleg ne kíséret nélkül!
  • Csak annyi pénz vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van!
  • Táskájukat egy pillanatra se hagyják őrizetlenül a síroknál!
  • A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyják értéktárgyaikat (telefon, táska, kabát, stb.)! Helyezzék el azokat a csomagtartóba!
  • Az autóbuszokon, illetve a temetőkben zsúfolt helyeken közlekedőknek számolni kell a zsebtolvajok megjelenésére, táskájukat zárt állapotban, szorosan a testhez simulva, maguk előtt helyezzék el!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés