Halva születtek kicsinyei, majd maga is elpusztult a verés után

Halva születtek kicsinyei, majd maga is elpusztult a verés után
© Illusztráció: getty images
Nyíregyházi – A közeli szomszédok befogták és megverték vemhes kutyáját – panaszolta idős olvasónk. A tacskó két hétig szenvedett, kiskutyái halva születtek, majd maga is elpusztult. Az elkövetők – olvasónk szavait idézve – kiröhögték az esetet.

Idős ember létemre kényszert érezek arra, hogy megosszam bánatomat az olvasókkal. Nem múlik el hét, hogy a tévében ne hallanánk állatok megkínzásáról, megöléséről. Minden egyes alkalommal elborzadok attól, amit egyes emberek megengednek maguknak. Velünk ilyesmi nem történhet meg – gondoltam, hiszen a mi kutyáink családtagok, pici korukban a halál elől menekítettük meg őket – írja olvasónk.

A nyolcéves, szálkás szőrű tacskóm – bármennyire vigyáztam rá, ösztöntől vezérelve – olykor kiszökött a zárt udvarból, de pár óra múlva mindig hazajött. Egyik nap egy közeli szomszédom hozta haza és közölte, hogy hurokkal befogta, mély sebet ejtve a nyakán. A kutyám sajnos nem tanult az esetből, újra odament, a tulajdonosok befogták és megverték. Két hétig szenvedett, a kiskutyái halva születtek, majd a szervezete feladta a harcot. Azóta sem bírom feldolgozni az elvesztését. Megpróbáltam beszélni az elkövetőkkel, de – finoman szólva – kiröhögtek.

– Matejkó Andrásné, Nyíregyháza –
hirdetés