Hamarosan lejár a gyilkos tüdőgyógyász büntetése – Szabadulhat Romániában

Hamarosan lejár a gyilkos tüdőgyógyász büntetése – Szabadulhat Romániában
© Forrás: blikk.hu
Nyíregyháza – Lelkiismeret-furdalás gyötri Dan S. tüdőgyógyászt, aki még 2016 nyarán vérfürdőt rendezett egy nyíregyházi családi házban. Jelenleg a kolozsvári börtönben ül, tiltott fegyvertartás és fegyvercsempészet miatt.

A bíróság tavaly februárban három év négy hónapnyi szabadságvesztésre ítélte, de a jó magaviselet miatt hamarabb szabadulhat.

Nem indult pedig zökkenőmentesen a börtönlét az orvos számára: folyamatosan összeveszett a cellatársaival, mert ahogy mondta: nem értik, mikről beszél. Egy időben attól tarttottak, hogy megpróbál végezni magával. Ám a védője szerint már nincsenek ennyire szélsőséges hangulatingadozásai – a lelkiismeret-furdalás viszont gyötri.

– Védencem romániai büntetése lassacskán lejár, utána áll majd a magyar bíróság elé emberölés miatt. Jelenleg nincs túl jó lelki és mentális állapotban, állandó bűntudat gyötri, ha tehetné, semmissé tenné, amit elkövetett. A családja kitart mellette, rendszeresen látogatja a testvére, de a család többi tagja, a gyerekei is tartják vele a kapcsolatot. Ő egy rendkívül intelligens ember, így pontosan tudja, hogy hozzávetőlegesen milyen büntetés vár rá Magyarországon. Abban az egyben reménykedik, hogy akceptálják, hogy nem tervelte ki előre a gyilkosságot, hanem abban a pillanatban hozott egy rossz döntést – mondta a Blikknek Lucian Negrutiu, a gyilkos orvos ügyvédje.

Ha a hazai bíróság megállapítja, hogy az orvos előre eltervezte a gyilkosságot, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Forrás: blikk.hu


Forrás: Bihoreanul
Kolozsvár, Nyregyháza - Bár a hazájában 3 évre és 4 hónapra ítélték a román tüdőgyógyászt, aki tavaly augusztusban vérfürdőt rendezett Nyíregyházán, úgy tűnik, a vártnál hamarabb kiadhatják Magyarországnak az orvost, ahol emberölés miatt vonhatják felelősségre. Hazájában tiltott fegyverhasználat ...
hirdetés