Járvány

2020.03.16. 07:50

A bankfiókok többsége a szokott módon működik

Az ügyfelek kiszolgálása folyamatos lesz az új koronavírus okozta járvány idején.

Budapest, 2018. február 6. Az OTP Bank újonnan átadott bankfiókja a fõvárosi Corvin Plaza bevásárlóközpontban 2018. február 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Magyar Bankszövetség közleményében azt írta, hogy a bankrendszer résztvevői folyamatosan figyelemmel kísérik a fertőzésről szóló információkat, és ezeknek megfelelően biztosítják a pénzügyi szolgáltatások zavartalanságát.

A magyar bankszektor úgy tervez, hogy a vírushelyzet kockázatait tekintetbe véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok. Az esetlegesen zárva maradó létesítményekről a bankok honlapjain lehet tájékozódni

- tették hozzá.

A válságkezelési intézkedések részeként

előfordulhat, hogy „a bankfióki szolgáltatások optimalizációja miatt” egyes kisebb forgalmú helyeken szüneteltetik a személyes kiszolgálást, hogy a munkatársakat a nagyobb hatékonyságú területekre és egységekbe tudják átcsoportosítani.

A banki termékek és szolgáltatások elektronikus elérhetőségét kiemelt figyelemmel biztosítják a bankszektor tagjai – emelték ki.

A Magyar Bankszövetség úgy értékeli, hogy a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható.

Az ügyfeleket arra kérik, hogy vírusfertőzési tünetek esetén ne menjenek be személyesen a fiókokba.

Alkalmazkodjanak ahhoz, ha közegészségügyi okokból egyes, nagyobb forgalmú létesítmények egyszerre csak megadott számú klienst fogadnak.

Várakozáskor legalább egyméteres távolságot tartsanak egymástól.

Az ügyintézési időt a lehető legjobban rövidítsék le, az elektronikus csatornákon elintézhető teendőket pedig digitálisan rendezzék – sorolták.

Arra biztatták az embereket, hogy vegyék igénybe az internet-, mobil-, videobankokat, használják az azonnali fizetési szolgáltatást.

Így ugyanis gyorsan, biztonságosan és könnyen el tudják intézni pénzügyeiket.

Vásárláskor használják bankkártyáikat, az érintőkártyákat ki sem kell adni a saját kézből. Ez a megoldás nem csupán praktikus, de higiénikus is

- írták.

A dolgozók aktuális létszáma és az ügyféltérben tartózkodó kliensek számának korlátozása miatt előfordulhat, hogy egyes, nagyobb forgalmat bonyolító fiókok előtt várakozni kell.

Ilyen esetben türelmet kér a Magyar Bankszövetség – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában