Hangfelvétel az “alkuról”

Illusztráció
Illusztráció
Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 alelnöke kedden sajtótájékoztatón közölte, hogy több fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget a Magyarországi Munkáspárt 2006-nak az ajánlószelvények gyűjtésében.

A politikus három konkrét esetről számolt be. Elmondta, hogy Tóth András, VinnaiGyőző és Hajzer László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget. Az esetről hangfelvétel készült, melyet a nyilvánosság elé kívánnak tárni. Kiss Bálint, a Munkáspárt 2006 megyei elnöke lapunknak elmondta: ha az érintettek nem járulnak hozzá, hogy a hangfelvételt nyilvánosságra hozzák március 17-én 16 órág, eljuttatják azt az Országos Választási Bizottsághoz.

Az üggyel kapcsolatban az érintettek a következő közleményt adták ki.

„Ostoba és nyilvánvaló provokációnak tartjuk a Munkáspárt vádjait. A valóság a következő: a Munkáspárttól megkeresték a Fideszt, de mi nemet mondtunk arra a kérésre, hogy adjunk ajánlószelvényt a jelöltjeiknek. Ezt a politikailag és jogilag elfogadhatatlan “ajánlatot” a legesleghatározottabban visszautasítottuk. Egyetlenegy ajánlószelvényt sem adtunk át a Munkáspárt képviselőinek. Mivel a Munkáspárt folytatja az alaptalan vádaskodásait, a rágalmakkal szemben megtesszük a szükséges jogi lépéseket.”

– Sipos Marianna –
hirdetés