Hangos tankönyvek a látássérültek számára Nyíregyházán

Nyíregyháza – A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete az idei évben az Új Európa Alapítvány és az OFI támogatásával pályázatot nyert, ennek keretében közösségi szolgálatos diákok az egyesület hangstúdiójában biológiai és földrajzi érettségi témaköröket olvastak fel.

Közreműködtek a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, valamint a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium diákjai és a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium szaktanárai.

– A felolvasott témaköröket elsősorban látássérült középiskolásoknak készítettük, de használhatják diszlexiás és diszgráfiás tanulók is – említette Barkó-Szabó Judit szakmai vezető. – Az elkészített hangos tankönyv megtalálható a partner-középiskolák könyvtáraiban, a Ridens Szakiskolában, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hangoskönyvtárában, valamint a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban, illetve a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, valamit a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban.

A kiadványok elkészítése mellett a diákok részt vettek szemléletformáló előadásokon is, ahol megismerhették a látássérültek mindennapjait.

A kiadványt elérhetővé teszik az egyesület weboldalán is (www.vakegy.hu) akadálymentes formátumban.

KM
hirdetés