Hangversenyen „párbajoznak“ a diákok

Tavaly a legeredményesebben Ádám István szerepelt
Tavaly a legeredményesebben Ádám István szerepelt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az egyik fiatal átveheti majd az Universitas-gyűrűt is.


Több évtizedes hagyomány már a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozata életében, hogy az év elején úgynevezett pályázati hangversenyen mutathatják be tudásukat és felkészültségüket azok a növendékek, akik a félévi meghallgatásokon a legjobban szerepeltek.

Ugyanakkor tétje is van ennek a szereplésnek, ugyanis neves szakemberek figyelik a fiatalok produkcióját, s döntenek a helyezések sorrendjéről.

A klasszikus zenészek – hangszeresek és magánénekesek – pályázati hangversenye január 29-én 18 órakor kezdődik az oktatási intézmény dísztermében. Ünnepi köszöntőt mond dr. habil Duffek Mihály, a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának tanszékvezető tanára.

Hagyomány az is, hogy valamelyik felsőfokú oktatási intézmény zenei szakembere átadja az Universitas-gyűrűt az általa legjobbnak látott diáknak. Az idén a gyűrűt dr. Lakatos Péter zongoraművész, a Debreceni Egyetem zeneművészeti karának dékánja adja át. A zsűri tagjai: ifj. Duffek Mihály fagottművész, Molnár Zsolt gordonkaművész, a DE zeneművészeti karának kamara tanszak vezetője, Bakó Levente Liszt-díjas trombitaművész.

KM
hirdetés