Harapós kedvükben várják a fehérváriakat

Júlia Kucherova (szemben) a szlovák válogatottnál töltötte a bajnoki szünet nagy részét
Júlia Kucherova (szemben) a szlovák válogatottnál töltötte a bajnoki szünet nagy részét - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A nemzetközi kupaporondon is érintett, több nemzet válogatottjaival megerősített csapat a kisvárdaiak szerdai ellenfele.

Az Európa-szerte rendezett válogatott mérkőzések (a magyarok 32–22-re nyertek a szlovénok ellen Siófokon) miatt elrendelt bajnoki szünet elvileg azt a célt is szolgálhatta volna Kisvárdán, hogy a felkészülésbe később bekapcsolódó vagy a bajnoki rajt után érkező játékosok beépüljenek a csapatba. Ehhez képest hárman, a litván Marija Gedroit, a szlovák Júlia Kucherova és a szerb Marina Dmitrovics is hazája válogatottjával készült az elmúlt héten.

Ráadásul a következő hazai ellenfél, az Alba Fehérvár KC hétvégi EHF-kupa-kötelezettsége miatt a soros hazai bajnoki meccset is előre kellett hozni péntekről, így aztán szerdán 18 órától lép pályára a Kisvárda Master Good SE.

– Nem volt könnyű túltenni magunkat a mosonmagyaróvári egygólos vereségen, de muszáj volt, hiszen az élet ment tovább, itt a következő feladat – mondta Kovács Péter, a várdaiak vezetőedzője. – Nem kedvezett nekünk, hogy a válogatott szünet miatt nem voltunk együtt, ráadásul Marina Dmitrovics csak a keddi edzésekre érkezett vissza, pedig éppen az ő beépítését szolgálhatta volna leginkább a bajnoki szünet.

Eddig igen magas polcról kaptak hazai ellenfelet a várdaiak, hiszen a tavalyi bajnok Győrt és a bronzérmes Érdet fogadták – nem csoda, hogy ki is kaptak tőlük. A Fehérvár elleni információk megszerzéséért talán nincs szükség a kislétrára, de ágaskodni azért kell. Magyarán most is nagyon komoly ellenfél érkezik Kisvárdára.

– A Fehérvár is minden poszton két-két nagyon jó játékossal rendelkezik – fogott az elemzésbe Kovács Péter, miután „elérte” a soros ellenfélről szóló itinert. – A kapusok között Herr Orsolya neve cseng igen jól, a jobb- és balátlövők között is két-két válogatott játékos található a szerb Jelene Zsivkovics, a macedón Elena Djodjievszka, illetve a szintén szerb Biljana Bandelier valamint a francia Claudine Mendy személyében. Irányítóban ott van a japán Isitate Majuko, beállóban Mayer Szabina és a brazil Daniela Piedade. Ők a belső posztokon szereplő játékosok, ugyanakkor a két szélről is roppant veszélyes az ellenfél. Többször nem fordulhat elő, hogy olyan gyengén kezdjük a mérkőzést, mint az Érd vagy a Mosonmagyaróvár ellen, és bár nem akarok semmit elkiabálni, az elmúlt napok edzésein mintha jobban haraptak volna a lányok, mint korábban. Ez is adhat reményt arra, hogy meglepetést tudunk szerezni.

Légiósok válogatott sikerélményei

A szlovák válogatottal Júlia Kucherova a lengyelországi Zielona Gorában szerepelt felkészülési tornán, csapata a házigazdától 28–18-ra, Izlandtól 26–25-re kapott ki, de a kisvárdai irányító így is jutott sikerélményhez: az első meccsen két, a másodikon nyolc gólt szerzett.

Marina Dmitrovics Eindhovenben járt a szerbekkel, ahol tornagyőztes lett. A várdai jobbátlövő a románok elleni 23–19-es győzelemből egy góllal vette ki a részét, a házigazda holland válogatottól elszenvedett 31–29-es vereség során kétszer talált be a kapuba, míg a holland B csapat (28–24-es győzelem) ellen nem lőtt gólt.

A litvánok nem játszottak meccset, így Marija Gedroit a keret legidősebb játékosaként edzések során ismerkedhetett az újjáépülő válogatott tagjaival.
hirdetés