Harmadszor is az elődöntőben Fucsovics Marci

Illusztráció
Illusztráció
Nyíregyháza – A holland ellen másodjára nyert, az ukrántól harmadjára kapott ki a nyíregyházi teniszező, Fucsovics Márton.

A pénteki késő esti programban a négy közé jutásért lépett pályára Fucsovics Márton (165. a világranglistán) az olaszországi Recanatiban, ahol tavaly és tavalyelőtt is elődöntőzhetett. Ezúttal is a fináléba jutásért vívott mérkőzés jelentette a végállomást a harmadik helyen kiemelt nyíregyházi teniszező számára, de ahhoz még meg kellett nyernie a holland Ruben Bemelmans (177.) elleni negyeddöntőt a 42 500 eurós, keménypályás ATP-challengerversenyen.

Az éjszakába nyúló, 2 óra 49 percen át tartó összecsapáson 7:6 (14–12), 4:6, 7:6 (7–2)-ra győzött Marci, vagyis a két megnyert játszmája közül az egyik szoros, a másik sima tie-breaket hozott.

Fucsovics ezzel idén már másodjára győzte le a hollandot, elődöntőbeli ellenfelével, a második helyen kiemelt ukrán Ilija Marcsenkóval (84.) viszont szombatig 0–2 volt a mérlege (a két vereség közül különösen a tavalyi Australian Open selejtezőjében, meccslabdáról elvesztett melbourne-i volt különösen fájó), ami 0–3-ra módosult. A top százas rivális nem adott esélyt az elsőszámú magyar játékosnak, mindkét szett elején korán brékelt, előnyét a másodikban meg is duplázta, és végül 6:3, 6:2-re nyerte meg a mérkőzést. Ezzel együtt soha rosszabbat az elődöntős szereplésnél.



Sporthírek






hirdetés