Kisvárda hírei

2013.03.13. 11:21

„A város erejét a nők adják”...

Kisvárda - ...mondta Leleszi Tibor polgármester, miután első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal köszöntötte a város intézményeinek összes, valamivel több, mint ezer női dolgozóját a nemzetközi nőnap alkalmából.

Kisvárda - ...mondta Leleszi Tibor polgármester, miután első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal köszöntötte a város intézményeinek összes, valamivel több, mint ezer női dolgozóját a nemzetközi nőnap alkalmából.

A város első embere és az önkormányzati képviselő társai közösen, elsőként a Polgármesteri Hivatal női dolgozóinak adták át az elismerést és megbecsülést jelző virágokat a polgármesteri köszöntő beszéd után.

„Azért jöttünk össze most a férfitársakkal, hogy megünnepeljük Önöket – amint egy XVI. századi gavallér írta egy szép szemű hölgynek – mint „lelkünk jobbik felét”. Önök, tisztelt Hölgyeim, nagy ajándékot jelentenek a számunkra! Életünk minden jeles eseményénél, minden nagyobb fordulópontjánál ott állnak Önök is. Senkivel sem kerülhet egy férfi olyan bensőséges kapcsolatba, mint a hölgyekkel. Édesanyánk saját testében hordta ki a mi testünket kilenc hónapon át. Feleségünk ugyanezt teszi a mi gyermekeinkkel. Megosztja velünk nemcsak a nagy pillanatokat, de a szürke hétköznapokat is, amelyekben elöl, hogy sikerül-e az életünk. Ezeknek, a hétköznapoknak a társai kolléganőink, hölgy munkatársaink is. Nagyon fontos részét alkotják az iskola közösségének. A hölgyek egészen máshogy állnak egy-egy kérdéshez, egészen más látásmóddal közelítenek a dolgokhoz, mint mi, férfiak.” - mondta Leleszi Tibor, majd képviselőtársaival köszöntötte a város minden általános-és középiskolája, óvodája, a Kistérségi Szociális Szolgálat, a Weiner Leó Alapfokú Zene és Művészeti Iskola, a Városi Egészségügyi Alapellátás, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a Várday István Városi Könyvtár, a Rétközi Múzeum, a Közmű Kft., a Pedagógiai Szakszolgálatok és az Idegenforgalmi és Szabadidőcentrum Nonprofit Kft. minden női dolgozóját.

A Bessenyei György Gimnázium dísztermében, a polgármesteri köszöntő beszéd után, az iskola növendékei kulturális műsorral fűszerezték a nőnapi ünnepséget.

A városi nőnapi köszöntés – elismerve a gyengébb nemet és további tiszteletre, megbecsülésre ösztönözve a társadalom, azon belül Kisvárda férfi lakosságának a nők iránt tanúsított érzéseit és tetteit – a jövőben szép hagyományként él majd a város vezetésének ünnepi naptárában.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!