Hajdú-Bihar

2012.10.18. 14:08

Világ Gyalogló Nap Hajdúdorogon

Hajdúdorog - Kellemes, délelőtti sétára invitálta Hajdúdorog lakóit a Világ Gyalogló Nap alkalmából a VI. Hajdúdorogi Kulturális Napok szervezőcsapata október 7-én, akik meggyőződéssel vallják, hogy a szellemi feltöltődésen túl, a mozgásnak is teret kell engednünk életünkben a testi-lelki egészségünk megőrzése érdekében.

Hajdúdorog - Kellemes, délelőtti sétára invitálta Hajdúdorog lakóit a Világ Gyalogló Nap alkalmából a VI. Hajdúdorogi Kulturális Napok szervezőcsapata október 7-én, akik meggyőződéssel vallják, hogy a szellemi feltöltődésen túl, a mozgásnak is teret kell engednünk életünkben a testi-lelki egészségünk megőrzése érdekében.A barangolást Dalanics Zoltán parókus úr közreműködésével, közös imádsággal indították a megjelentek, aki példabeszédében arról beszélt, hogy a séta egy jelképes út, melynek nem a hossza számít, hanem a megérkezés célja. Az összes köztes úti célunk a nagy megérkezésre készít fel bennünket, a Jóistennel való találkozásra.

Gondolataival azonosulva indult útnak a kis csoport, akik a közel 3 km-es útvonalon a település régi tizedeit térképezték fel. A jókedélyű andalgás közben Csige Tamás polgármester úr beszámolt egy elbírálás alatt lévő pályázatról, melynek keretében a négy tizedet feszületekkel jelölnék meg, illetve felfedte a „Görögkatolikus Emlékpark” tervét, is melyhez kapcsolódva egyéb infrastrukturális felújítás, fejlesztés is megvalósulhat a helységben.

 

A helyi mozgalom elindítói, a Hajdúdorogi Őszidő Hagyományőrző Egyesület tagjai idén is az esemény élen jártak, akik jó példát mutatva az otthon maradottaknak, bizonyítva, hogy a nyugdíjas kor küszöbén is lehet fitten kikapcsolódni. A táv megtétele után a városatya közös tornával és egy gyümölcsöktől roskadozó asztallal lepte meg a résztvevőket, ígéretet téve arra, hogy e kedves hagyományt a következő esztendőben is folytatni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!