Budapest hírei

2011.04.22. 07:14

Április 22. - A Föld Napja

<p>Parkvisszafoglalás, Gellért-hegy takarítás, interaktív környezetvédelmi programok is lesznek a fővárosban pénteken, a Föld Napján. Magyarországon 1990 óta rendezik meg a Föld Napját, amellyel az eredetileg az Egyesült Államokból származó és azóta világszerte elterjedt rendezvény-sorozatban a környzetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet a mozgalom tagjai.</p>

Budapesten egyebek mellett a hagyományos Gellért-hegy takarítás után a takarításban résztvevő segítőket a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. látja vendégül a Szent Gellért Gyógyfürdőben egy történelmi sétával egybekötött látogatáson, ahol többek között megtekinthetik az 1964-ben felfedezett Aragonit barlangot is.

A Petőfi híd északi oldalán, az ott lévő szórakozóhellyel szemben LMP-s képviselők "parkvisszafoglalást" tartanak, reggel 9 órakor.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban "Törődj a világgal!" címmel interaktív programot tartanak a Föld Napja alkalmából az egyébként látogatók elől elzárt helyszínen, a Vajdahunyad várában kialakított Jáki kápolna melletti Kerengőben. A szervezők ezen a napon a természeti értékekre és az épített szépségekre hívják fel az érdeklődők figyelmét, bemutatják a világ kulturális és a biológiai sokszínűségét.

Késő délután a budapestUNDERGUIDE Utazási és Programszervező Műhely szervezésében rendhagyó városfelfedező sétát tartanak. Ezen kézműves és design műhelyeket járnak be, és közben arról lesz szó, hogy mit jelent felelősségteljesen utazni, közlekedni, sétálni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!