Három év börtönre ítélték a csaló brókert

Három év börtönre ítélték a csaló brókert
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a H. N. B. vádlott elleni büntetőügyben. A bíróság a vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A vádlott egy brókercég alkalmazottjaként dolgozott, 2009-ben megismerkedett egy házaspárral – a későbbi sértettekkel, – s közöttük baráti kapcsolat alakult ki. A vádlott erre alapozva megkereste a sértetteket, hogy amennyiben átadják neki a meglévő megtakarításaikat, magas hozamot tud elérni, mivel pénzügyi tanácsadóként nagyobb nyereség elérésére jogosult a cégénél. A sértettek ebbe beleegyeztek, és ötmillió forint készpénzt adtak át H. N. B.-nek azzal, hogy két év múlva az összeget 20 százalékos kamattal együtt kapják vissza. A vádlott az ígéretétől eltérően nem fektette be és nem is adta vissza a sértettek pénzét. H. N. B. 2014-ben ugyanilyen módszerrel szerzett meg egy másik házaspártól 6,8 millió forintot, amit szintén nem fizette vissza.

A bíróság a büntetés kiszabása során nyomatékos súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott a második bűncselekményt akkor követte el, amikor az első miatt indult büntetőeljárás már folyamatban volt. Erre is tekintettel a törvényszék az enyhítésre irányuló fellebbezéseket nem találta alaposnak. Az ítélet jogerős – tudatta lapunkkal dr. Toma Attila sajtószóvivő.

KM
hirdetés