Három évre börtönbe megy a kalauzt pofon vágó férfi

Akt.:
Három évre börtönbe megy a kalauzt pofon vágó férfi
© Illusztráció: 24.hu
Nyírmada, Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. szeptember 25-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, mellyel közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R. Gy. vádlottat.

A megállapított tényállás szerint az ittas vádlott 2018. május 30-án a nyírmadai állomáson két ismerősével menetjegy nélkül szállt fel a vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a vonaton kérte tőlük a menetjegyeket, nem tudták azt átadni, ezután közölte velük, hogy a következő állomáson le kell szállniuk. A vádlott nem volt hajlandó leszállni, hanem pofon ütötte az ellenőrt, aki elvesztette az egyensúlyát, és nekiesett a peronon lévő mosdóajtónak. A bántalmazás következtében a jegyvizsgáló az arcán és a kezén zúzódásos, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság azt a tényt, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények rendkívüli mértékben elszaporodtak az utóbbi időszakban.

Az ítélet jogerős.

– Nyíregyházi Törvényszék –


police1
Vaja - A mátészalkai rendőrök 48 órán belül bíróság elé állították a gyanúsítottat. A Mátészalkai Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást R. Gyula 20 éves pusztadobosi lakos ellen. A férfit Vaján fogták el a ...
hirdetés